«Якщо Україна буде потурати Росії, розколу держави не минути», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 04.12.2019
Путін на нормандській зустрічі наполягатиме на прямому діалозі України з представниками ОРДЛО.
Про це заявив міністр закордонних справ Росії Лавров. А секретар РНБО України Олексій Данилов зазначив, що Україна виконала всі необхідні умови для проведення 9 грудня саміту у «нормандському форматі».
 
Такі заяви у прямому ефірі одного із телеканалів прокоментував народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.
 
– Ми знаємо, яку стратегію продумала Росія й розуміємо, що вона вимагає від нас. Друзі Путіна сьогодні тиснуть на Україну. Та сама Франція й Німеччина повністю підграють Москві, бо мають свої економічні інтереси. Їм не цікаво вводити санкції щодо Росії, бо це не вигідно для них. Вони йдуть на поступки і все більше заганяють нас. Те, що Зеленський повністю піддається на всі ті умови, – найбільша для нас трагедія. Такий сценарій вже мав колись місце. В попередньому скликанні Порошенко намагався закріпити особливий статус Донбасу, то це закінчилося кровопролиттям під стінами ВРУ. Ми зупинили цей процес. Зупинили, розуміючи, що він призведе до федералізації, втрати України. Це – не зупинення війни, а її поширення на всій території. Це – перетворення російсько-української війни у конфлікт всередині країни. Якраз це Москва і намагається нав’язати. Вона каже: «Нас там немає. Вони між собою конфліктують, нехай розбираються самі». Ми йдемо за їхнім сценарієм. З боку України немає спротиву, лише потурання, кивання головою і підтримка цієї тактики ворога, – пояснив Михайло Головко.
 
На думку Михайла Головка, потурання стосовно Росії становить небезпеку для України, бо може призвести до розколу держави.
 
–  У кінцевому результаті парламенту буде нав’язано думку про особливий статус, вибори на Донбасі, амністію терористів, їх узаконення та фінансування. А вони там собі призначатимуть прокурорів, суддів, поліцію. Будемо мати таку федеративну республіку, що стане початком розколу України. Надалі такі питання постануть в інших точках нашої держави. ВО «Свобода» систематично виступала проти «мінського формату», бо якраз він передбачає федералізацію. Ми не підтримуємо таких рішень і розуміємо, що є загроза розколу суверенітету. Свободівці закликатимуть людей виходити на акції протесту. Думаю, що буде шалений спротив. «Мінські домовленості» можуть новій владі боком вилізти– підсумував Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.