Версія для друку

«Ми – кістка в горлі для інших країн, тому вони не відстоюватимуть українську позицію на зустрічі в Парижі», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 03.12.2019
Народний депутат України VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігор Побер у прямому ефірі каналу «НАШ» висловив застереження щодо результатів зустрічі у Норманському форматі.

«Нормандська четвірка» зустрінеться 9 грудня у Парижі. Цю дату оголосили понад 2 тижні тому, проте, за словами Ігоря Побера, цього недостатньо, адже українці мають право знати, що саме обговорюватимуть та на які умови готовий піти Зеленський.

– Уся Україна хоче знати, якими будуть наступні кроки і що наш президент підпише. Якщо ми підемо на поступки та зробимо те, що хоче Путін, то наслідки для нас можуть стати непоправними. Хоч у Мінських домовленостях прописані певні умови, все одно ватажки псевдореспублік можуть їм не підкорюватися, адже вони приймають рішення не самостійно. Вони зачитують той папірець, який їм пишуть у Кремлі. Надіюся, що те про що домовиться Зеленський у Парижі буде на користь України, – підкреслив Ігор Побер.

Також нардеп попередніх скликань впевнений, що інші країни готові підтримати Росію, аби завершити цей невигідний для них конфлікт.

– Події в нашій країні стоять поперек горла іноземним партнерам, які вже хочуть завершити цей конфлікт. Тому я не впевнений, що вони відстоюватимуть українську позицію. Мабуть, вони не будуть чіткими у своїй прихильності, проте старатися задля нас теж не стануть, тому і підуть на умови Росії, щоб швидше із цим покінчити. У всіх країн є бізнес, який хоче працювати, підтвердженням цьому є голосування щодо запуску «Північного потоку-2», – наголосив Ігор Побер.