«Переказ коштів на окуповані території – це банальне відмивання мільярдів, яке не допоможе повернути наші землі», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 03.12.2019
Народний депутат України VII та VIII скликань від ВО «Свобода» з Тернопільщини Михайло Головко 27 листопада став гостем на каналі «Еспресо».

У студії обговорювали законопроєкт щодо виплат пенсій на окупованих територіях, який запропонував радник секретаря РНБО Сергій Сивохо.

На думку Михайла Головка, виплачувати пенсії на територіях, де здійснюють тотальний контроль терористи, непотрібно.

– По-перше, пересилати кошти на окуповані території відповідно до українського законодавства є порушенням. По-друге, такими кроками ми не зближуємо повернення цієї території під вплив України. Ми проводили виплати лише переселенцям, які вимушені змінити місце проживання, відстежуючи їхню реальну кількість. Переказ коштів на окуповані території – це банальне відмивання мільярдів із державного бюджету, яке ставить хрест на мотивації повернути ці території Українській державі. Немає сенсу це робити, адже ми не контролюємо ці території, там діють терористичні угрупування. Ми і так надаємо соціальні виплати Донбасу, забезпечуємо його електроенергією, водою, газом, а це – неабиякі затрати, які винищують нашу державу. Тому нам пересилати туди кошти немає змісту, – пояснив свободівець.

Нардеп попередніх скликань прирівняв ситуацію в країні до сімейної зради, коли дружина покидає чоловіка, а той продовжує її забезпечувати.

 – Такі дії можна пояснити на прикладі сімейного життя, коли, наприклад, дружина йде до іншого, а чоловік продовжує її утримувати. Тоді у неї немає сенсу повертатися до свого чоловіка, адже вона і так має все що потрібно. Така сама ситуація утворюється і в державі. Коли ми перебуваємо у стані війни та вважаємо Росію агресором, у нас йде жорстока боротьба, ми вимагаємо введення санкції щодо РФ, припинення діяльності їхніх об’єктів на нашій території, розривання дипломатичних відносин, а тепер виходить все навпаки – надсилатимемо терористам фінансову допомогу. Звучить так, ніби вже немає війни. Давайте ми просто утримуватимемо ці території, на яких командують терористи і легалізуємо їх, ухвалимо сприятливі для них закони. Це шлях в нікуди, який нагадує капітуляцію, колабораціонізм. Ми стаємо програвшою стороною, яка виплачуватиме репарації. І немає значення чи це буде росіянам, чи сепаратистам, але так воно виглядає на сьогодні, – зазначив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.