Версія для друку

Михайло Головко вказав на помилки президента, які ошукують українське суспільство

Опубліковано в Політика Автор  soroka 02.12.2019
Народний депутат України VII та VIII скликань від ВО «Свобода» з Тернопільщини Михайло Головко перелічив хибні кроки Зеленського, які призвели до зневіри та роздратування українського суспільства.

Нардеп попередніх скликань у студії каналу «112» назвав основні помилки чинного президента, які він не хоче визнавати та виправляти.

– Питання землі – це тема до якої більше 70 % українців ставляться негативно, адже продавати землю у період війни – це мародерство. Наступне – питання війна на Сході, тобто зараз президент заявляє, що Росія – це партнер із яким потрібно домовлятися, така риторика лунає від всіх «Слуг народу». Ми розуміємо, що може статися після 9 грудня у Парижі. Так, ми за мир, але на українських умовах, – зазначив Михайло Головко.

Свободівець наголосив на тому, що відкриття ринку землі – це міжнародна обіцянка Зеленського, яку він має намір втілити за будь-яких обставин, проте українці теж відстоюватимуть свою позицію.

– Однією із умов Зеленського стати президентом був ринок землі. Після першого туру виборів він літав у Париж, де обіцяв, що за підтримки Європи відкриє ринок української землі. Це стало його міжнародним обов’язком. Те, що він дає обіцянки іноземним партнерам, а не своєму народу – це державна зрада. Звичайно, Зеленський розумів, що частина населення буде проти такого закону, проте наскільки складно буде його запровадити він і зараз собі не уявляє. Адже суспільство категорично налаштоване і готове відстоювати свою позицію, виходячи на акції протесту. Сьогодні вже пікетують обласні ради та певні фракції, зокрема, свободівці ініціюють заяву щодо негативних дій влади у продажі землі. Тому те, що за «Слуг народу» проголосували не дає їм права на будь-які дії, – підкреслив Михайло Головко.

Нагадаємо, що ВО «Свобода» пропонує створити Державний земельний банк, щоб люди могли продати землю державі за світовими цінами, а не за тими, які їм пропонують. Також свободівці вимагають чітких умов, які регламентували би закон «Про обіг земель».

– Сьогодні ціни на землю у Європі – у рази вищі, ніж вони пропонують Україні. Наприклад, нам називають 1-2 тисячі доларів за га, замість 10-20 тисяч доларів. Ми продовжуватимемо констатувати те, що земля – це не товар, її не можна продавати тим паче у період війни. Також є технічні моменти – «Вікно Овертона», коли відкривають шпаринку, а далі запускають все що завгодно, – підсумував Михайло Головко.