«Зараз ми залежні від Росії, але в нас є можливість відмовитися від імпортного газу», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 29.11.2019
Україна виграла апеляцію за першою скаргою «Газпрому» на рішення Стокгольму. Про це повідомив виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

Народний депутат України VII та VIII скликань від ВО «Свобода» з Тернопільщини Михайло Головко вважає, що Росія не припинить тиск на Україну. До неї, за словами свободівця, готові приєднатися Франція та Німеччина для яких вигідний запуск «Північного потоку-2».

– Ми розуміємо, що друзі Путіна, у цьому випадку це Франція та Німеччина, будуть теж тиснути, бо їх цікавить «Північний потік-2». Це чисто бізнес та економіка, де не враховуватимуть українські інтереси. Це жорстока світова боротьба, коли кожен думає лише про себе. Росія пропонує їм дешевий газ в обхід України, пояснюючи, що ми проблемна держава. Цей тиск продовжуватиметься та посилюватиметься. Ми розуміємо, що транзит діє лише до кінця року відповідно до контракту і тепер висуватимуть нові, неприємні для нас, умови, – зазначив Михайло Головко.

Також нардеп попередніх скликань підкреслив, що в України ще є шанс стати енергетичнонезалежною державою. Для цього керівництво компаній та уряд повинні діяти у своїх інтересах, адже в країні є достатньо благ, які потрібно використовувати.

 – Щодо ситуації, то ми маємо розуміти, що попередня влада нічого не зробила для того, аби збільшити видобуток власного газу в шельфі Чорного моря. Так, ми втрачаємо. З країни-транспортера природного газу, яка на сьогодні була б достатньою, ми стали залежними, зокрема від Росії. Інформація про те, що ми не користуємося українським газом – це міф. Він йде до нас з Європи через фірми-прокладки, через посередників. На жаль, за чотири роки нічого не зробили для того, щоб забезпечити енергоефективність та енергонезалежність нашої держави, ми залишилися там, де були. У той момент, коли керівник НАК «Нафтогаз» Коболєв має космічні зарплати, ми купуємо російський газ у посередників, переплачуючи, – обурився Михайло Головко.

Зазначимо, що ВО «Свобода» пропонувала законопроєкти, які б дозволили досягнути енергоефективності та енергонезалежності України. Зокрема, свободівці зареєстрували документ щодо розірвання угод з компаніями, які мають ліцензії на видобуток газу і не використовують ті площадки.

– Через падіння економіки більше ніж на 20 % зменшилося споживання українського газу. У нас є можливість відмовитися від імпортного газу, для цього мають бути правильними дії керівництва компаній та уряду, – додав нардеп попередніх скликань.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.