«Зустрічатися у Нормандському форматі потрібно тоді, коли буде розроблена спільна дорожня карта», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 19.11.2019
Зустріч у Нормандському форматі запланована на 9 грудня у Парижі.

Народний депутат VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігор Побер підкреслив, що про подальші події ми, на жаль, дізнаємося від президента РФ, а не від глави Української держави.

Також нардеп попередніх скликань вважає, що до зустрічі у Нормандському форматі повинна бути розроблена дорожня карта щодо Мінських перемовин із врегулювання ситуації на Донбасі.

– Ми 2 місяці в усіх студіях каналів намагаємося дізнатися, що буде далі. А очі на це нам відкриває президент РФ, який виявляється перебуває у постійному контакті із Зеленським. На жаль, наш президент нам про це не розповідає. Попри те, що зустріч відбудеться, ми маємо пам’ятати, що Путін завжди висуватиме свої умови. Йому дай палець, то відкусить руку. Не потрібно вважати великим досягненням те, що зустріч у Нормандському форматі відбудеться до нового року. Бо вона має на меті не лише обговорення українського питання, чого домагався Зеленський. Також немає про що говорити, поки не буде створена спільна дорожня карта. До речі, продовження закону про особливий статус Донбасу закінчується через 1,5 місяці. Саме про це заявив Путін. Тому, мабуть, російська сторона надалі наполягатиме на розведенні по всій лінії фронту та продовженні статусу Донбасу. Проте наскільки вони задавлять та що захочуть прописати у цих документах нам ніхто не повідомляє. Так само, як і які повноваження будуть у цих республік? Чи матимуть вони право вето? Тому потрібно зустрічатися тоді, коли буде створений цей документ, – наголосив Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.