Версія для друку

«Депутати проголосували, щоб у 2020 році акцизний збір залишався у місцевих бюджетах», — нардеп від Тернополя Андрій Богданець

Опубліковано в Політика Автор  soroka 15.11.2019
14 листопада у Верховній Раді депутати своїми голосами підтримали поправку до Бюджетного кодексу, яка передбачає, що у 2020 році акцизний збір буде залишатись у місцевих бюджетах.

За таку поправку до законопроекту № 2144 проголосувало 275 нардепів, в тому числі й народний депутат України 9-го скликання від Тернополя Андрій Богданець. Про це нещодавно повідомив нардеп у соцмережі Фейсбук.

—  Підтримали поправку про те, що акцизний збір повинен залишатися у громадах. От нещодавно відбулося голосування. Як бачимо, представники Міністерства фінансів України дещо щоковані від такого рішення. Та ми задоволені, що проголосували «за», оскільки ми повинні думати про громади, бюджет яких повинен наповнюватися,  —  наголосив Андрій Богданець.

Варто зазначити, що чинний Бюджетний кодекс України не передбачав зарахування частини акцизу з пального у бюджети громад з 2020 року (п.431 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України). Тож у випадку неухвалення цього законопроєкту, з 2020 року громади щорічно би втрачали від 7,7 млрд грн.