Версія для друку

«Зменшувати видатки на оборону країни і легалізовувати самогонну промисловість не потрібно», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 14.11.2019
Бюджет на оборону та безпеку зменшили на 123 млрд гривень. Про це заявив політтехнолог Віктор Уколов.

Народний депутат України VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігор Побер не підтримує таку ідею, адже у період війни не можна послаблювати захист держави.

 – У попередній каденції ми збільшували бюджет на оборону, а тут йде необґрунтоване скорочення. Вірю, що під час останнього читання документа депутати з інших фракцій не дозволять, щоб у воюючій країні скороти видатки на оборону та безпеку, – зазначив Ігор Побер.

Також нардеп попередніх скликань зауважив, що за умови дозволу приватним компаніям виготовляти спирт, лише у Тернопільській області можуть закрити 11 заводів та продати їх «з молотка».

– Президент, коли представляв Тернопільського голову адміністрації, то наголошував на спиртовій галузі та якихось «кришувальниках». Думаю, що СБУ та і сам Богдан прекрасно знають, хто і що там «кришує».  Також прозвучала така фраза: «Дати дозвіл, ліцензії приватним компаніям на виготовлення спирту». Це означає, що усі заводи, а у нас на Тернопільщині їх є 11 – діючі чи недіючі, вони усі закриються. Підуть «з молока». Це хотіла зробити ще у 2014 році одна із партій. Усе велося до того, щоб обанкрутити спиртову галузь і розпродати. Думаю, що це планують завершити при чинній владі. Якщо забрати монополію на спирт, то це величезні кошти від акцизу йдуть у держбюджет, які переведуть приватним компаніям. Окрім того, «Слуги народу» хочуть легалізувати самогоноваріння, – наголосив Ігор Побер.