Михайло Головко порівняв «слуг народу» із більшовиками, які розкуркулювали майно українців

Опубліковано в Політика Автор  soroka 13.11.2019
Під стінами Верховної Ради України у вівторок, 12 листопада, аграрії, фермери, громадські активісти та  представники окремих політсил зібралися на акцію проти продажу сільськогосподарських земель.
 
До протесту долучилися і представники ВО «Свобода». Так, народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко порівняв сьогоднішню ситуацію запровадження ринку землі із розкуркуленням у часи більшовизму.
 
– Земля – не товар, як хибно думає влада. Це – стратегічний простір нації, особливий ресурс, який має залишитися майбутнім поколінням. З кожним роком ґрунти зношуються, а кількість людей на планеті при цьому збільшується, що призводить до світової продовольчої кризи. Ким ми будемо, якщо продамо землю? Безвольними, безправними… Виходить, що 72 % територій України просто продадуть іноземцям або сепаратистам, які придбають собі українські паспорти. Сьогодні в успішних аграріїв рейдерськими методами забирають землю, а вони не можуть себе захистити. То як бабця в селі доведе, що пай - її власність?! Ну хто в сільській місцевості буде продавати один одному землю? Ніхто, бо народ бідний, пограбований. Держава не гарантує нам ніякої безпеки. Відповідно розуміємо, що все це розраховано для міжнародного капіталу. Сьогодні в парламенті сидять не «слуги народу», а слуги міжнародного капіталу та транснаціональних корпорацій, які працюють їм на догоду. У свій час так само прийшли більшовики з політикою розкуркулення. Зараз відбувається те ж саме, але замість більшовиків – «слуги народу»,  пояснив Михайло Головко.
 
Народний депутат України VII та VIII скликань також зазначив, що Україну хочуть розчленувати зсередини.
 
– У США, наприклад, 50 % землі – державна власність, в Канаді – 90 %, у Франції – 70 %. Тобто весь світ працює по-іншому. А нам пропонують розчленувати державу зсередини. Вже забрали заводи, фабрики, ще земля залишилася… Представники ВО «Свобода» розуміють людей – хтось справді хоче продати землю. Для цього є зареєстрований наш законопроект про створення Державного земельного банку. Він передбачає, що якщо ти хочеш продати пай, то продай його державі. Коли Державний банк буде володіти землею, тоді він зможе виставляти її на аукціон для оренди. Ми вимагаємо зняти законопроект про продаж земель сільськогосподарського призначення з порядку денного. Закликаємо депутатів не підтримувати його, бо вони – підзвітні перед законом та громадськістю. Народ пам’ятатиме кожного, хто натиснув кнопку та продав українські території. Одні Герої проливають кров, захищаючи рідну землю, а негідники із депутатськими мандатами хочуть просто так її віддати– додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.