«Профіцитний бюджет в Україні – можливий, потрібно лише законно налагоджувати роботу», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 07.11.2019
У програмі «ВажливоPRO» на Чорноморській телерадіокомпанії народний депутат VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігор Побер покоментував Бюджет України на 2020 рік та розповів, у чому може бути причина відмови МВФ надати черговий кредит Україні.

– Ми за останні два роки заклали таку традиції, коли приймали бюджет ще за уряду Гройсмана, то часто у районі 15 грудня, а не так як в попередні роки 29 чи 30. Думаю, що Бюджет на 2020 рік допрацюють вчасно. Я поки лише дивився презентацію по телебаченню цього документа. Нічого нового не почув. Враховуючи, що міністр Макарова залишилася з попереднього уряду, то суттєвих змін немає. Також не вказали як планують збільшувати надходження до державної скарбниці. У них одна надія на МВФ, на допомогу міжнародних донорів. Також влада не впевнена чи встигне провести ринок землі та легалізувати казино, із яких будуть чималі надходження. Щодо ВВП, яке запланували збільшити на 40 %, то це нереально, бо він вже менший за попередні, – підкреслив Ігор Побер.

Народний депутат України попередніх скликань також зазначив, що Україні потрібен транш, інакше закриття року опинитися під загрозою.

– Нам потрібен транш. Коли закінчився 2018 рік, тоді були торги і уряд Гройсмана одержав 1,8 млрд, якщо б ці кошти не поступили, то ми б не закрили рік. Тому, якщо така допомога не надійде до кінця року, то проблеми будуть не лише із зарплатами для вчителів  у сумі 4 000 доларів, тоді зовсім не буде коштів для виплат заробітних плат бюджетникам, – пояснив Ігор Побер.

На думку Ігоря Побера, профіцитний бюджет в Україні – можливий. Для цього потрібно виконати усі обіцянки.

– Профіцитний бюджет України можливий за умов виконання того, про що заявляли перед виборами. Зокрема, непоказової боротьби з корупцією. Також якщо запустити весь товар  через таможню із розмитненням так, як і має бути, то це будуть великі надходження. Потрібно вивести з тіні ринок і бізнес, тоді доходи перевищуватимуть витрати, – додав нардеп попередні скликань.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.