«Місія ОБСЄ – обмежена у своїх діях, а президент та міністр оборони не звітують перед українцями», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 06.11.2019
У Києві повинні розробити документ, який при зустрічі у Нормандському форматі мають розглянути та підписати представники Росії.

Народний депутат VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігор Побер вважає, що цей документ повинен бути на слуху у суспільстві. На його думку, українські ЗМІ все частіше поширюють малозначиму інформацію, замість важливих у житті країни подій.

– На жаль, на сьогоднішній день важливі документи не обговорюються у суспільстві. Усі канали «гудять» про бійки та пересування чиновників, зокрема, курорти Богдана. Самі прокурори повідомляють незрозуміло про що, у той час, коли мають займатися розслідуваннями. Де ви бачили, щоб генеральний прокурор виходив на годину у ток-шоу та розповідав, що вони будуть робити. Можливо, перше варто зробити, а потім вже звітувати перед народом?! Погано те, що міністр оборони, міністр внутрішніх справ та президент наразі нічого не повідомляють, – наголосив Ігор Побер.

Щодо даних, які надає ОБСЄ та штаб ООС, то вони різняться між собою. Ігор Побер вважає, що про ситуацію в країні повинен повідомляти міністр оборони, а не усі охочі, які своїми заявами збивають з толку.

– Так, ОБСЄ спостерігає. Проте вона не має права ні розглядати вантажі, ні перевіряти машини, які їдуть як гуманітарна допомога. Місія ОБСЄ – обмежена у своїх діях. Я хотів би все таки базуватися на риториці міністра оборони України чи керівника генерального штабу, а не пана Пристайка чи керівника фракції, які говорять по-різному, а президент робить третє. Коментувати цю ситуацію не є в уповноваженнях Пристайка. Швидше це – в компетенції воєнних, – зауважив нардеп попередніх скликань.

Окрім цього, Ігор Побер підмітив, що ЗМІ не повідомляють про ситуацію по той бік – чи відступають ворожі війська.

– Ми не знаємо, які це «червоні лінії», які, за словами президента, ми не перейдемо. До речі, я стежу за новинами, проте ніде і ніразу не чув, чи відводять війська ОРДЛО. Наші відійшли на кілометр, а що відбувається по іншу сторону?! – додав Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.