«Під час зустрічі у Норманському форматі Путін може вийти сухим із води», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 06.11.2019
Розведення сил у Петриківському наразі припинили, бо не дотримали 7 днів тиші – 30 жовтня зафіксували обстріли. Якщо на цій ділянці більше не стрілятимуть, то до розведення можуть приступити 8 листопада.

Про це заявив керівник ООС Володимир Кравченко.

Розведення сил на кількох ділянках – це одна із умов для зустрічі у Нормандському форматі.

 У прямому ефірі ток-шоу «Ситуація» на телеканалі «Прямий» народний депутат України VII та VIII скликань із Тернопільщини Ігор Побер зазначив, що стіл переговорів між ватажками ЛНР/ДНР потрібен Путіну, який під час цієї зустрічі може вийти сухим із води.

– Потрібна реакція пана Баканова, який за вихідні влаштовував розбірки із головою Офісу президента, вияснював у кого більше зубів і ділили якісь посади. Напевне у нього не було часу розслідувати ці події. Найбільше мене обурило те, що він заявив, що Україна ніколи не поверне собі Донецьк та Луганськ. Про що тоді ми можемо говорити, якщо він, напевне як представник фракції «Єдина Росія», озвучував позицію російської сторони і керівництва РФ. Чому він там знаходився повинна розбиратися СБУ. Не знаю до чого це призведе, – зазначив Ігор Побер.

Щодо розведення сил на кількох територіях, то депутат попередніх скликань вважає, що суспільство має право знати, якими будуть подальші кроки після розведення та розмінування. Головне, за словами Ігоря Побера, це не дозволити Путіну виставити усю цю ситуацію, як внутрішній конфлікт, тим самим зняти із РФ санкції.

– Звісно потрібно робити перші кроки, виконувати Мінські домовленості, але мене насторожує те, що наші військові та люди поки не розуміють для чого відступати на своїй землі. Тому потрібно інформувати суспільство, зазвичай ці події коментує пан Пристайко, але це мали би робити керівництво генерального штабу та міністр оборони України. Вони повинні сказати, що буде після того, як проведемо розведення та розмінування, на яке потрібні кошти, а їх у нас немає. Думаю, щоб розчистити ці територія знадобиться більше 5-ти років, а не 30 днів. За такий короткий час можуть встигнути лише розмінувати територію у Золотому за умови, що не буде провокацій з іншої сторони. Проте я не вірю, що підбурювань не буде, адже про це заявляли самі представники ЛНР/ДНР. Вони не виконуватимуть Мінських домовленостей, поки з ними не сядуть за стіл переговорів. Цього і прагне президент РФ, щоб під час зустрічі у Нормандському форматі показати, що його там немає. Це лише конфлікт між нами, а за цим вже потягнеться й відміна санкцій, – наголосив Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.