«Шлях ліквідації областей – недопустимий, він веде до створення новітніх колгоспів та федералізації України», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 26.10.2019
У ефірі телеканалу «Еспресо» народний депутат VII та VIII скликань  від ВО «Свобода» із Тернопільщини Михайло Головко наголосив, що у реалізації реформи децентралізації є чимало проблем, тому вирішувати щось у цій галузі потрібно поступово, а не у турборежимі.

– Сучасний стан існування громад, які зіткнулися із масою проблем, зокрема, перекиданням на них невластивих, додаткових їм функцій, потребує допомоги. У той же час держава обмежує фінансування ОТГ. Це стосується і медицини, адже  цього року вона на 70 % забезпечуватиме себе самостійно через платні послуги. Також обмеження поширюються на освітні заклади, наприклад, відбуватиметься скорочення педагогів та кількості малоукомплектованих шкіл, – зазначив Михайло Головко.

Також свободівець вважає пробленим та неприпустимим шлях ліквідації областей, який  призведе до створення новітніх колгоспів та федералізації України.

– Щодо реформи децентралізації в Україні, то вносити зміни до Конституції відносно районів непотрібно. Це прописується на рівні закону, бо у Конституції не вказані кількість і назви районів, а от області зазначені. Тому ця конституційна реформа, яку у свій час впроваджував Порошенко, має на меті ліквідацію областей. Ми вбачаємо лукавство та двозначність тому, що таким чином можна було випадково позбутися Криму та ліквідувати області, адже коли немає їхніх назв, то це не зобов’язує до їхнього існування. Я вважаю, що це випробовування для парламенту, а ми зі своєї сторони зробимо усе, щоб не дозволити сьогодні ліквідовувати області. У вищих органах влади літає хибна думка – робити великі колгоспи, тобто розкроювати та знищувати області – це недопустимо, – наголосив Михайло Головко.

Нардеп попередніх скликань переконаний, що зарадити цій реформі може навіть мала кількість депутатів, головне – діяти.

– Наразі у парламенті від ВО «Свобода» є один депутат, але це не перешкода на шляху до заборони федералізації. Минулого скликання нашу політсилу представляли п’ятеро депутатів, які завадили Петру Порошенко змінити Конституцію, бо вулиця вирішує більше, ніж депутат, – додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Олександр Кацуба: Задача російських атак на енергетику — деморалізувати українців
Атаки Росії на українську енергетику в останні тижні мають на меті залякати й деморалізувати українців.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.