Версія для друку

«Законопроект про спецконфіскацію вже давно намагаються «протягнути», прикриваючись справою Януковича», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 16.10.2019
Нещодавно Верховна Рада України ухвалила у першому читанні президентський законопроєкт №1031 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів». Один із таких змін є впровадження так званої «спецконфіскації».
 
Свою думку щодо цього законопроєкту в ефірі одного із телеканалів висловив народний депутат України VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігор Побер.
– Цей закон дуже довго намагалися «протягнути» ще минулої каденції. Прикриваючись справою Януковича, пройшло багато таких законів, які не мали б пройти. Що стосується спецконфіскації, то дуже багато людей виступали проти цього закону. Це були і досвідчені правники, і генерали, і представники правоохоронних органів – Король, Паламарчук, Кожем’якін. Цих людей точно не можна звинуватити в упередженості. Вони справді займалися кримінальними справами чиновників та конфіскацією майна, а тому давали багато застережень. Завдяки їм цей законопроект і не пройшов у минулій каденції. Взагалі з цим законопроектом ми, наче, повертаємося у 33 роки. Так, слідчий, який ще вчора закінчив університет і прийшов на роботу, матиме право одним своїм помахом пера конфіскувати майно. Його продадуть, а потім, якщо підозрюваного виправдають, йому повернуть кошти. Звісно ж, продадуть це все за копійки. Це абсурдно, –резюмував Ігор Побер.