Версія для друку

Українці обрали «президента змін». Тепер потрібен прем’єр, здатний їх зробити

Опубліковано в Політика Автор  soroka 19.07.2019

На виборах Президента українці чітко визначили – жити по-старому вони не хочуть. Сподіваючись, що ситуація в країні зміниться, люди надали нечуваний кредит довіри Володимиру Зеленському. Та мало хотіти змін, треба ще знати, як їх втілити.

В Україні далеко не все залежить від президента. Питаннями економіки, тарифів, медицини, освіти, цін тощо, опікується уряд, якого призначає Верховна Рада. Тому всі партії наголошують, що вибори до парламенту, по суті, є виборами Прем’єр-міністра. Українцям потрібно обрати «прем’єра дій», який знає, що і як робити. Прем’єра, який буде досвідченою опорою молодому президенту та почне діяти негайно після парламентських виборів.

За усіма соціологіями, до Верховної Ради проходять 5 партій, тож прем’єром буде хтось із їх представників:

  • Слуга народу (Зеленський, Разумков),
  • Опозиційна платформа (Бойко, Медведчук),
  • Батьківщина (Тимошенко)
  • Європейська Солідарність (Порошенко)
  • Голос (Вакарчук)

Володимир Зеленський особисто заявляв, що за жодних обставин не створить коаліцію з партією Бойка-Медведчука. Європейську Солідарність Порошенка новий президент не візьме у коаліцію. Бо це означатиме реванш. Методом виключення, серед досвідчених команд професіоналів залишається «Батьківщина». І лише в них є готовий «прем’єр змін» - Юлія Тимошенко, яка неодноразово рятувала країну у кризових ситуаціях.

Проте, мало говорити про зміни. Треба показати людям, як зміниться їх життя у короткі строки. Понад два роки, разом з найвідомішими експертами «Батьківщина» розробляла Новий Курс України. Це покроковий план, як вивести державу із безодні. Розробка команди Тимошенко скоріше нагадує чітку інструкцію, а не звичний  набір гасел та порожніх закликів. Це добре систематизований та прорахований план дій. Свого роду - наказ до виконання парламенту і уряду. Її перша частина розрахована на 100 днів.

Немає сумнівів, що тільки Юлія Тимошенко зможе зупинити падіння економіки, запропонувати справедливий податковий кодекс та знизить вартість кредитів. Це дозволить підняти пенсії, зарплати, відновити соціальну підтримку та впровадити страхову медицину. Молоді батьки знову будуть отримувати допомогу по народженню дитини. А тарифи на комунальні послуги знову будуть справедливими.

Лідерка «Батьківщини» пропонує, щоб Новий Курс став основою коаліційної угоди. В ній треба вказати чіткі строки виконання обіцянок, щоб люди самі могли контролювати зміни. Вже у перші 100 днів прем’єрства Тимошенко люди побачать – влада працює в інтересах звичайних українців.

Сергій Биков,

керівник аналітичного центру ІНПОЛІТ

ДУМКА НАРОДУ

 

На моїй пам’яті єдиний прем’єр, який намагався запровадити справедливу пенсійну систему, — Юлія Тимошенко. Якщо  ми виберемо такого прем’єра, для якого слово «справедливість» — не пустий звук,  то епоха бідності та принижень - субсидій дійсно  закінчиться. Адже  Тимошенко планує на кожного пенсіонера відкрити персональні пенсійні рахунки із проіндексованими сумами відрахувань, які були сплачені протягом всього робочого періоду людини. У мене немає сумніву, що на посаді прем’єр - міністра Юлія Тимошенко впровадить цю систему. Виплатила ж вона “Юліну тисячу”, хоч тоді теж говорили, що подібні виплати неможливі в принципі.

На виборах я голосую за «Батьківщину» Ю.Тимошенко. А Ви?

 

                                       Ніна Степаненко, пенсіонерка