Юлія Тимошенко – Володимиру Зеленському: В парламенті потрібна «коаліція дій» в інтересах звичайних людей

Опубліковано в Політика Автор  soroka 18.07.2019

Днями Президент України Володимир Зеленський та лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко провели офіційну зустріч. Політики говорили про те, як швидше здійснити важливі для країни реформи й при цьому не втратити жодного дня.

«Щодо виборів і перетворень в економіці та соціальній сфері – ми однодумці. Наша команда робитиме все можливе, щоб наступні 5 років для України стали успішними і щоб кожна людина відчула зміни якнайшвидше. Щоб не звіти були красивими, а життя людей», – наголосила лідер «Батьківщини» в ефірі одного з телеканалів, розповідаючи про зустріч із главою держави.

Щоб реалізувати зміни, на які так очікують українці, Тимошенко запропонувала в наступній Верховній Раді створити «коаліцію дій». «Саме коаліцію дій, а не змін чи обіцянок. Тоді кожен українець відчує покращення», – уточнила лідер «Батьківщини».

Тимошенко вважає, що в майбутню коаліцію мають увійти три проєвропейські політсили: «Батьківщина», «Слуга народу» та «Голос». Союз цих партій вона назвала природним.

«Я не уявляю, як політична сила нового президента може об’єднатися з «Опозиційною платформою» Юрія Бойка або «Європейською стратегією» Петра Порошенка», – зауважила вона.

За словами лідера «Батьківщини», план дій нової коаліції – уже готовий, тому на його створення не потрібно витрачати дорогоцінний час. Це – «Новий курс України», над яким упродовж п’яти років працювали найкращі фахівці країни. На думку Тимошенко, цей документ має лягти в основу діяльності парламентської більшості, яку сформують за підсумками виборів 21 липня.

«Ми маємо покроковий план, як відродити країну, як дати людям відчуття нормального життя», – заявила Тимошенко й додала: «Нам потрібні дії. Тому перша умова для створення коаліції, щоб вона почала діяти негайно».

З іншого боку, важливо, хто стоятиме на чолі змін в Україні. Президенту Зеленському вигідно, щоб прем’єр-міністром стала досвідчена, ефективна й енергійна людина, адже главі держави доведеться розділити з нею відповідальність за країну.

Якщо парламентська коаліція об’єднається навколо «Нового курсу України» (іншої програми наразі у жодної партії немає), то ніхто не реалізує його краще, аніж один з авторів – сама Юлія Тимошенко. Та й з огляду на кризову ситуацію в країні та на брак часу, відведеного на реформи, більш компетентного й мотивованого прем’єр-міністра, ніж Юлія Володимирівна, просто не знайти.

Такої думки дотримується багато експертів.

«Тимошенко – це фаховий і досвідчений політик високого рівня, якого нині не має команда чинного Президента», – вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Зеленський по багатьох питаннях уже почав говорити словами Юлії Володимирівни», – впевнений керівник Інституту української політики Костянтин Бондаренко.

Та і в суспільстві все гучніше лунають голоси про необхідність поєднання молодості і досвіду, як єдиного шансу на позитивне майбутнє.

А тому на виборах я голосуватиму за «Батьківщину» Ю.Тимошенко.

Володимир КРАВЕЦЬ

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.