Ще три опитування підтверджують перемогу Івана Чайківського на виборах до Парламенту

Опубліковано в Політика Автор  soroka 16.07.2019

Ще три організації, які здійснюють опитування громадської думки та згодом публікують свої результати, підтверджують лідерство Івана Чайківського на виборах до Парламенту у виборчому окрузі №165 з центром в місті Зборові.

Так, ВГО «Передові правові ініціативи» оприлюднили результати опитування, проведеного на початку липня цього року. Зокрема, у Тернопільській області опитуванням було охоплено п’ять виборчих округів – від 163 до 167, опитано понад 15 тис. респондентів. 

Найбільший розрив між кандидатами, які займають перше та друге місця в одномандатному виборчому окрузі №165 (місто Бережани, Бережанський, Зборівський, Козівський, Підгаєцький, Тернопільський райони, частина Кременецького району, Кутківці та Пронятин в м.Тернополі), де кандидат-самовисуванець Іван Чайківський (14,83%) з відривом у майже 2 рази випереджає висуванця партії «Голос» Василя Мартюка (8,52%), - йдеться в повідомленні (http://ppi.org.ua/news/opituvannja_vgo_ppi_rejtingi_kandidativ_v_narodni_deputati_ta_partij_na_ternopilshhini/2019-07-09-395).

Інше опитування також на початку липня проводилося на замовлення громадської ініціативи STOPFAKE соціологічним центром «Соціологія і соціальна трансформація» (https://terminovo.te.ua/news/12486/).

За цим опитуванням лідером залишається самовисуванець Іван Чайківський. За нього готові проголосувати 24,17% виборців. Далі Т.Юрик з відставанням від лідера майже на 7 відсотків випереджає В.Мартюка на трохи більше 2%, що, в принципі, дорівнює статистичній похибці.

Також, редакція має результати опитування, яке на початку липня робив один зі партійних штабів для внутрішнього користування.

За цими даними, в активі І.Чайківського 26% симпатій виборців, а в його найближчого конкурента – Т.Юрика – вдвічі менше.

Таким чином, сумарно 4 соціологічних опитувань показують абсолютне лідерство самовисуванця Івана Чайківського на виборах до парламенту у 165 виборчому окрузі.

Одна з компаній – соціологічна група «Рейтинг» - прогнозує перемогу І.Чайківського, оскільки понад 25 відсотків опитаних виборців вірять в те, що саме Іван Чайківський стане народним депутатом у їхньому окрузі (http://ratinggroup.ua/research/regions/elektoralnye_nastroeniya_okrug_165.html).

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.