«Тандем міського голови-націоналіста і народного депутата-націоналіста — найефективніший. І не вірте жодним маніпуляціям!» - Олексій Кайда

Опубліковано в Політика Автор  soroka 15.07.2019

Олексій Кайда – народний депутат України від Тернополя (2012 рік), голова Тернопільської обласної ради (2009-2012 рік), учасник бойових дій на Сході України. У 2012 році під час виборчої кампанії він отримав безпрецедентну підтримку тернополян-60 242 голоси.

Олексій Петрович, як ніхто інший розуміє, наскільки важливо, щоб нардеп від Тернополя та міський голова належали до однієї політичної сили та працювали разом. Тому, переконаний, найнадійнішим вибором тернополян до парламенту буде Леонід Бицюра.

— Єдиним кандидатом від об’єднаних сил націоналістів у Тернополі є Леонід Бицюра — людина, котра є, була і буде справжнім націоналістом, порядним, фаховим, надійним представником інтересів тернополян у парламенті, — наголошує Олексій Петрович. — Завдяки йому Тернопіль славиться на всю Україну як місто сучасної освіти, медицини, соціальної опіки, українського кінематографа, культурна й мистецька столиця українського духу та національних цінностей, місто-реформатор і новатор. Леонід Бицюра — це не обіцянки, Леонід Бицюра — це реальні результати роботи за попередні роки. Йому є вже чим звітувати, бо зроблено дуже багато доброго й корисного для міста. І, повірте, для людини, яка живе в столиці, де влада працює погано, я би мріяв, щоб у Києві був такий управлінець, як Леонід, а в парламенті — такий народний депутат. Тому і для міського голови — члена політради ВО «Свобода», і для «Правого сектору», ДУКівців, «Національного корпусу» — це єдиний кандидат, який здатен працювати для Тернополя і гідно представляти Тернопіль у Верховній раді України, в команді українських націоналістів. Я вірю, що переможе Леонід Бицюра. І як би хто не маніпулював, як би не намагався використати рейтинг діючого мера-свободівця, тернополяни — мудрі люди та усвідомлюють: логічно, що міський голова буде підтримувати свого заступника, однопартійця Леоніда Бицюру. Інакше б він просто вже не належав до «Свободи», котра є монолітною партією з багаторічною історією.

— Чи й в інших містах, де мери-свободівці, об’єднані націоналісти висувають єдиним кандидатом у нардепи свободівця?

— Тернопіль — не виняток. В Івано-Франківську і Хмельницькому, де нині мери-свободівці, до парламенту також балотуються представники від націоналістів. Тому що тандем міського голови-націоналіста і народного депутата-націоналіста — найефективніший. Якщо ж народний депутат представлятиме іншу політичну силу, то все буде, як раніше: відсутність плідної співпраці, ефективної роботи, перетягування ковдри. Озирніться назад, Тернопіль уже мав нардепів з інших партій, і що, багато користі з цього місту? Жодного тандему не вийшло, тому не раджу повторювати надалі такі помилки. Маючи чотири вищі освіти, величезний досвід стажування за кордоном, розуміючи як ніхто місцеві проблеми Тернополя, Леонід Бицюра, впевнений, зможе на рівнях і виконавчої, і законодавчої влади домагатися зручних умов для Тернополя. Він буде вигідний тернополянам, бо має власну думку та водночас є енергійним командним гравцем. Завдяки досвіду здатен швидко приймати ефективні рішення, стаючи міцним щитом для громади. Він буде якісним депутатом. Я особисто гарантую це, тому що знаю Леоніда дуже багато років і в нашому парламенті не зустрічав таких людей, як він. Леонід — справжнє нове обличчя для української політики. І зайшовши в парламент, він не вагатиметься, а з першого дня професійно діятиме.

— Як вважаєте, чи здатні партії-«скороспілки», що мають файний, але тонкий голос, артистичні здібності, щось та й змінити в Україні?

— Змінити можуть тільки ті, хто має політичну волю, політичну програму та політичну команду. За звичайних умов я вітав би появу якомога більшої кількості нових сил в Україні. Та в умовах війни в парламенті доведеться битися з Медведчуком й іже з ним не голосом і анекдотами, а волею та компетентністю. На жаль, досвід недосвідчених політиків і скороспілих політичних сил переважно негативний. Згадайте хоча б молоду команду Черновецького в парламенті чи «Самопомочі» — за перших же труднощів вони просто розлетілись. Країні сьогодні потрібна сильна, єдина духом і поглядами команда, що зможе протистояти проросійському впливу.

Христина ВОЯК.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.