Микола Люшняк: Зробити Теребовлю туристичним центром Галичини – ось наше завдання

Опубліковано в Політика Автор  soroka 14.07.2019
Народний депутат України Микола Люшняк впевнений, децентралізація- це шлях до добробуту та розвитку економіки в Україні.

У Теребовлянській громаді за період цієї реформи зробили чимало. Насамперед влада почала активно співпрацювати з молоддю. Ліля вже декілька років працює в молодіжній міській раді Теребовлі. Розповідає, вже цієї осені в рамках децентралізації для школярів громади проведуть театралізоване дійство. Дівчина каже, молодь громади такими змінами тішиться.

- Люди задоволені, адже вони самі долучені до цих змін. Вони мають можливість пропонувати проекти, брати участь в розподілі коштів бюджету, - каже молодіжний працівник Теребовлянської міської ради Лілія Соха.

Микола Люшняк зазначає, чи не найбільше змін за цей період відбулося в медичній галузі.

- Мені приємно, що сьогодні Теребовля є окремим містом, яке відрізняється сьогодні в Україні своєю позицією, реформою освіти, реформою медицини. Сьогодні наша Теребовлянська лікарня є зразком лікарні, якої немає у великих обласних центрах, наша освіта стала енергонезалежною, адже ми майже не користуємося газом і це є тільки початок, - каже народний депутат України Микола Люшняк.

Окрім медицини та економіки важливим напрямком в роботі Миколи Люшняка є культура та творчість. Нещодавно в громаді стартував новий мистецький проект для дітей. Заступник міського голови каже, такий заклад всебічно розвиває творчі здібності малюків.

- Ми отримали нову мистецьку школу. Це єдиний уніфікований заклад позашкільний, який обслуговує дітей віком від 3 до 18 років, - каже заступник міського голови Теребовлі з гуманітарних питань Людмила Колісник.

Микола Люшняк каже, на зробленому зупинятися не збираються, адже саме децентралізація є шляхом розвитку маленьких сіл та містечок України. В подальшій своїй роботі політик планує розвивати вже започатковані та створювати нові проекти, які будуть спрямовані на розвиток громади.

- Сьогодні ми бачимо попри пусті балачки те, що нам треба щось відвойовувати, бо засади нації є наступні: віра, мова, церква. Сьогодні нам не треба відборювати Україну. Нам треба в Україні миру і аби закінчилася децентралізація, адже сьогодні ми тут завдяки децентралізації, - каже Микола Люшняк.

В найближчих планах політика розвивати культурні програми, створювати платформи для розвитку туризму в Теребовлі та працювати лише на покращення рівня життя кожного з мешканців громади.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.