Олег Сиротюк: Мусимо захистити здобутки революції гідності та протидіяти будь-яким спробам реваншу (відео)

Опубліковано в Політика Автор  soroka 10.07.2019
Протидіяти будь-яким спробам реваншу та захистити здобутки Революції Гідності: українізацію, декомунізацію, зачатки люстрації та громадянські права українців.

Це одні з основних завдань, які ставлять перед собою українські націоналісти. Олег Сиротюк зазначає, на Майдані відстоювали ті цінності, які зараз хочуть забути. Про це він розповів під час зустрічі із мешканцями Товстого Заліщицького району

- Революція Гідності. Всі ми пішли на Майдан. Хтось у Києві, хтось тут у Товстому. Ми кожен виконували свою функцію, але ми розуміли, що народний депутат має бути перед людьми, а не за людьми. Пам'ятаєте, ми всі повдягали такі жилети на яких писало "Народний депутат" і ми ходили, де були барикади. Ми демонстрували, що народний обранець має бути у вістрі подій, а не повинен переховуватись, сидіти у кабінеті, він повинен бути там, цього вимагає історія, - кандидат у народні депутати України по 167 округу (партія ВО "Свобода") Олег Сиротюк.

Побратим Олега Сиротюка Руслан Кошулинський каже, актуальним залишається і питання мови. Зокрема, на меті об'єднання націоналістів є захист статусу української мови як єдиної державної та зобов’язати всіх чиновників вживати українську мову на роботі та під час публічних виступів. Підтримувати україномовне книговидання, кінематограф, аудіо- та відеопродукцію, програмне забезпечення.

- Якою мовою мають навчатись в українських школах діти, ну звісно ж українською. Нацменшини, будь ласка, є недільні школи, ми навіть допоможемо, так як українці в Канаді чи в Америці, вивчають свою мову і культуру. Навіть держава трохи помагає. А в нас ні. Це ми з вами з власної кишені будемо фінансувати. Наприклад, у Берегово вивчення угорської мови до 4-го класу, а потім їм трохи додадуть української. Ви собі уявляєте. Чи перейде дитина на українську. не перейде ніколи, - каже керівник секретаріату партії ВО «Свобода» Руслан Кошулинський.

Відтак Руслан Кошулинський закликає жителів Тернопільщини підтримати Олега Сиротюка, щоб він разом з іншими націоналістами захистив Україну від можливого реваншу проросійських сил. Підтримує кандидата і житель Товстого Богдан Лазарчук.

- Олег - це людина, яка дуже сильно вболіває за Україну, яка жертвує собою заради того, щоб було краще жити не йому, він не один раз то доказував. Він показав себе, як патріот, чесна та порядна людина, - каже житель смт. Товсте Заліщицького району Богдан Лазарчук.

Олег Сиротюк переконаний, завдяки єдності націоналістів ми здобудемо гідне майбутнє і впевненість у завтрашньому дні. І лише спільними зусиллями націоналісти зможуть цього домогтися.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.