ВСЕ МОЖЕ БУТИ ПО ІНШОМУ, - менеджер про українські перспективи

Опубліковано в Політика Автор  soroka 02.07.2019

Мої діти щороку влітку відпочивають у родичів, на Полтавщині. Здавалося б: свіже повітря, фрукти та овочі — те, що треба. Але насправді найродючіші українські чорноземи отруюються хімікатами. За останнє десятиліття “погоду” на наших полях роблять великі аграрні компанії. Їх технології основані на використанні мінеральних добрив, генномодифікованого насіння, хімічного захисту рослин від шкідників та бур’янів.. Із полів усе це потрапляє у водойми, на пасовища, зрештою, в їжу, яку ми споживаємо.

А могло бути по іншому... Юлія Тимошенко в часи свого прем’єрства, зробила дуже багато для розвитку фермерства, невеликих аграрних кооперативів. Тоді стали доступними кредити для оновлення техніки, були закуплені авто “Швидкої допомоги”. На всіх рівнях діяла установка: захищати фермерські господарства від рейдерів, що віджимали поля разом із вирощеним урожаєм.

Говорять, новий президент, за ринок землі, проти мораторію. І тоді наші поля перетворяться в солончаки, річки — у хімічні канави... Що буде з людиною — навіть прогнозувати страшно...

Все ж є надія, що цього не станеться. Юлія Тимошенко та її “Батьківщина” продовжують захищати українське село. Програма Тимошенко передбачає розвиток промисловості без шкоди для довкілля, для людського життя. Це і “зелені технології”, і контроль за якістю продукції, і мораторій на вирубку лісів, і реальна відповідальність для тих, хто отруює довкілля, випускає неякісну їжу.

Думаю, нам усім треба об’єднатися навколо цієї програми. Було б непогано, якби Юлія  Тимошенко  очолила майбутній уряд. Тоді стане можливим зупинити нищення нашого довкілля та забезпечення достойного життя українців. Я розумію, що частина співвітчизників протягом останніх років просто виживала. Коли голодний було байдуже, що їсти. І навіть, байдуже, що станеться завтра, що буде з твоїми дітьми, чи народяться твої внуки. Оце й страшно. Думаю,  спільними зусиллями ми зуміємо змінити своє життя на краще! 

Марина Стасенко,

менеджер

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.