Ігор Побер: «Навряд чи народні депутати проголосують за Виборчий кодекс»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 21.06.2019
Народні депутати розглядають у другому читанні проект нового Виборчого кодексу України, до якого внесли майже 4 тисячі правок.
 
На думку народного депутата Ігоря Побера, мабуть, народні обранці не проголосують за кодекс.
 
– Зміна виборчої системи прописана в коаліційній угоді. Це одне із найважливіших завдань всієї коаліції, але, навряд чи за цей законопроект проголосують. Раніше він набрав 226 голосів, бо багато депутатів голосували за принципом «треба підтримати, бо і так не пройде». Ми добре пам’ятаємо, який після цього був ажіотаж. Сміх в сторону «Радикальної партії» та «Самопомочі» та гамір серед наших мажоритарників. Сумніваюся, що зараз, коли колеги роз’їхалися і готуються до виборів, за Виборчий кодекс проголосують. А взагалі треба наприкінці каденції виконати зобов’язання, яке ставили перед собою. Щодо цієї теми вже є багато спекуляцій, але не ватро квапитися. Головне – добре розглянути правки, аби потім цей закон після прийняття не треба було скасовувати, – пояснив Ігор Побер.  
 
На думку нардепа, зниження прохідного бар’єру, яке хочуть запровадити у новій виборчій системі, лише нашкодить країні.
 
–  Не думаю, що буде дуже корисно, якщо знизять бар’єр. У нас під кожні вибори з’являються так звані «одноденні» партії. Вони об’єднуються не навколо спільної ідеології, а навколо конкретного лідера, а потім розбігаються ще до кінця каденції. Справа в тому, що такі партійні «проекти» матимуть можливість зайти в Раду. І це – не дуже добре, – підсумував Ігор Побер.   

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.