Михайло Головко пропонує збільшити щорічну фінансову підтримку власникам великої рогатої худоби

Опубліковано в Політика Автор  soroka 11.06.2019
Народний депутат ВРУ від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Михайло Головко запропонував зміни до ЗУ «Про державну підтримку сільського господарства».

Нардеп вважає, що на законодавчому рівні потрібно встановити відповідну фінансову підтримку для власників великої рогатої худоби.

– Проблема полягає в тому, що упродовж усіх років незалежності України держава приділяла вкрай мало уваги розвитку сільського господарства, а ще менше уваги його підтримці. Такі дії призвели до того, що з основних експортерів м’яса в світі Україна перетворилася на його імпортера, бо м'ясо імпортоване з Аргентини чи Бразилії навіть з врахуванням вартості його доставки в Україну все одно є дешевшим, ніж м'ясо українських виробників, – зазначив свободівець.

За 28 останніх років поголів’я великої рогатої худоби в Україні скоротилось майже у 7 разів, із 25,2 млн до 3,4 млн голів.

– Дотація на ВРХ складає 900 гривень на одну голову, яка виплачується двічі на рік. Безумовно, такий рівень державної підтримки призводить лише до подальшого занепаду галузі молочного та м’ясного тваринництва в Україні. Тому для зміни ситуації та для подальшого стимулювання розвитку тваринництва в Україні пропоную внести поправки до чинного законодавства та збільшити розмір державної підтримки власників великої рогатої худоби. Пропонується збільшити щорічну підтримку власникам ВРХ до суми, еквівалентної не менше як 300 євро в національній валюті. Прив’язка до Євро необхідна для захисту інтересів власників ВРХ від коливань курсу національної валюти та подальшого стимулювання розвитку молочного та м’ясного тваринництва в Україні, –пояснив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.