"Закон про мову запізнився на 28 років", – нардеп з Тернопільщини Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 18.05.2019
Народний депутат Верховної Ради України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Головко у студії програми "44 хвилини" зазначив, що в Україні підтримують мови національних меншин, але вважають, що на державному рівні потрібно користуватися українською мовою.

– У нас сьогодні понад 90 % (без Криму і Донбасу) – це є люди, які визнають себе за національністю українцями, понад 70 % – визнає своєю рідною мовою теж українську. І якщо зробимо перепис, то впевнений, що цифри будуть ще кращі. Ми нікого сьогодні не обмежуємо. Усі національності мають право вивчати та розвивати свої мови. Більше того ми нікому не забороняємо друкувати, писати іншими мовами, проте сьогодні публічно вимагаємо використовувати українську мову як державну. Так як це роблять у США, Іспанії, Франції, Німеччині... Адже це історичне рішення далося важко. І наша мова – це символ нашої держави та української нації, тому вкрай важливо зберегти її та захистити, як один із гарантів нашої безпеки і незалежності! – наголосив Михайло Головко.

Зазначимо, що Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" був підписаний 15 травня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Олександр Кацуба: Задача російських атак на енергетику — деморалізувати українців
Атаки Росії на українську енергетику в останні тижні мають на меті залякати й деморалізувати українців.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.