Нардеп з Тернопільщини прокоментував звільнення Шевчука з посади голови Конституційного Суду

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 16.05.2019
Судді Конституційного Суду у вівторок, 14 травня, більшістю голосів звільнили Станіслава Шевчука з посади голови КС, а також з посади судді Конституційного Суду.
 
Новим головою суду стала Наталія Шаптала, яка до цього обіймала посаду заступника голови судді Донецького апеляційного адміністративного суду.
 
Свою думку щодо цих подій висловив народний депутат від фракції БПП Ігор Побер.
 
– Найстрашніше, що зараз всі обговорюють якусь політизацію Конституційного Суду України. Всі забули, що це – вищий орган, який має бути незалежним. Ми пам’ятаємо, що суд витворяв, коли посаду Президента України посів Віктор Янукович. Тоді парламентсько-президентська республіка перетворилась на президентську. За часів Петра Порошенка, нагадаю, таких скандалів не було. Тепер пан Шевчук «перемалювався» у зелений колір. Ну не личить голові Конституційного Суду брати у руки табличку «Зе» та оприлюднювати ці фото назагал. Він має бути незалежним,– пояснив Ігор Побер.
 
За словами нардепа, в Україні таки є проблема із діяльністю судів, але її потрібно поступово вирішувати.
 
– Давайте будемо дивитись правді у вічі – корупцію в нашій країні ще не перемогли. Україна потроху змінюється і, сподіваюсь, так само змінюватимуться і судді. Можливо, скоро ефективно запрацює Антикорупційний суд. Ці скандали навколо роботи Холодницького та Ситника показали, що нові люди, які до того не були при владі, яких обирали на високих конкурсних засадах, вони себе не виправдали. Напевно та система, яка в нас вже вкорінена, вона їх «з’їла». А поки треба навести порядок в судах та в країні загалом,– додав Ігор Побер.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.