Тернопільські укропівці вшанували пам'ять жертв Другої світової війни

Опубліковано в Політика Автор  soroka 09.05.2019
Тернопільські укропівці взяли участь у мітингу-реквіємі з нагоди Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-oї річниці вигнання нацистів з України.
 
Дo мoнументу «Материнський поклик», щo у Старому парку, віддати шану героям прийшли ветерани, військовослужбовці, священнослужителі, представники влади, рідні загиблих та небайдужі тернoпoляни.
 
За словами очільника Тернопільського обласного осередку «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», голови фракції в облраді Андрія Цибульського, Друга світова війна – велика біда для українців, яким довелося жити у той час й після нього.
 
– Сьогодні українці вшановують пам’ять жертв Другої світової війни, що стала одним із найбільших воєнних конфліктів в історії людства. Україна, на жаль, не була осторонь цих подій. Ми були одними із перших, хто отримав удари, а саме – Західна Україна. У вересні 1939 року почали бомбити Західну Україну – Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, який тоді називався Станіслав. Це дуже велика біда для нашого українського народу, усіх людей, яким довелося жити в той час й після того. Треба пам’ятати про такі історичні події. Сьогоднішній мітинг-реквієм покликаний  показати, що таке Друга світова війна й віддати шану тим мільйонам людей, які загинули, борячись проти фашизму й проти комуністичної влади. Це були складні часи, українцям довелося багато чого пережити. Ми маємо пам’ятати про цю трагедію, щоб, не дай Бог, не повторились такі помилки наших попередників. Таким чином ми убезпечимо майбутні покоління від загрози війни, – зазначив Андрій Цибульський.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.