Версія для друку

Тернопільщина поділилася досвідом реалізації Української Хартії вільної людини

Опубліковано в Політика Автор  soroka 08.05.2019
Очільник Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук та заступник голови облради Любомир Крупа взяли участь в обговоренні реалізації обласної програми впровадження Української Хартії вільної людини.
 
Загалом на семінар, що присвячений цій темі, прибули представники освітньої галузі з понад 15 областей нашої держави.
 
Варто зауважити, що Тернопільська обласна рада першою прийняла обласну програму впровадження Української Хартії вільної людини в навчальних закладах краю на 2017-2020 роки. Вона буде упроваджена шляхом реалізації комплексу заходів відповідно до ресурсного забезпечення, підсилення духовно-моральної і громадянсько-патріотичної складових виховання дітей та молоді області при залученні педагогів і батьків.
 
– Усвідомлюючи, що виховання та освіта — це першооснова для будь-яких змін у нашій країні, стійкості Української держави та її сталого поступу, маємо підкреслити, що Україні потрібна нова, реально інтегрована в європейський, а отже, в глобальний простір система освіти, в центрі уваги якої було б завдання розвивати вільну і мислячу людину, що прагне володіти якісними знаннями, конкурентними у світі. Завдання сучасної системи виховання, які випливають із суспільних потреб сьогодення, полягають у переорієнтації учнівської та студентської молоді, педагогічних колективів на гуманізацію виховання, створення умов для цілеспрямованого систематичного розвитку людини як суб'єкта діяльності, особистості, індивідуальності. Знаю, що в області багато робиться у цьому напрямку. На сьогоднішній день назріла потреба розширити масштаби вивчення та застосування Української Хартії вільної людини. Тож бажаю вам успішно попрацювати над методологією, завдяки якій досягатиметься поставлена мета, – зазначив під час обговорення Віктор Овчарук.