Заява Луценка стала приводом для початку розслідування в США крадіжки 1,8 млрд доларів Байденом і Коломойським, - ЗМІ

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 27.03.2019

У США набирає обертів новий скандал, і цього разу не обійшлося без представників України. Відправною точкою стали заяви, зроблені генеральним прокурором Юрієм Луценко в інтерв'ю виданню The Hill. Зокрема, Луценко у другій частині свого інтерв'ю говорить, що звільнення екс-генпрокурора Віктора Шокіна пов'язане зі справою компанії Burisma, де в раді директорів з 2015 року працює син Джо Байдена – Хантер. Нагадаємо, компанією Burisma володіє колишній міністр екології часів Януковича Микола Злочевський, повідомляє NewsOne.

За словами генерального прокурора, згідно з документами справи, члени ради директорів Burisma отримали 17 млн доларів сумнівного походження. А справу в компанії після звільнення Шокіна передали в настільки улюблене посольством США НАБУ, де його по-тихому закрили. Варто відзначити, що глава НАБУ Ситник, нещодавно викритий у шпигунстві проти Трампа, завжди користувався особливою прихильністю адміністрації Обами.

Тобто, виходить, що віце-президент США дозволяв собі втручатися в справи України заради того, щоб його син міг і далі наживатися на, очевидно, вкрадених в українців засобах.

Втім, не зайвим буде згадати й інші "подвиги" Бадена в Україні. Процитуємо абзац зі статті PJ media:

"Відносини сім'ї Байденів з українською компанією Burisma полягали в тому, щоб виключити одного з найвідоміших мафіозних банкірів країни, Ігоря Коломойського, зі списку заборон на видачу віз до США. Під керівництвом Байдена допомогу в розмірі 3 мільярдів доларів надійшла в Україну, і компанія його сина була причетна до зникнення 1,8 мільярдів доларів цих грошей".

За даними авторів, ці гроші надійшли від МВФ на рахунки в "Приватбанку", що тоді ще належав Коломойському, а потім зникли. До того ж, у статті йдеться, що, за даними "Наших Грошей", "ця угода на 1,8 мільярда доларів за допомогою підроблених контрактів була просто операцією по відмиванню коштів".

Так, ця тема і раніше фігурувала в американських ЗМІ, але тепер вона отримала нові підтвердження, і прихильники Дональда Трампа вже говорять про початок розслідування. А ми можемо говорити про фактичні хабарі, які отримував Джо Баден від українських олігархів. З якими він робив "маленький", але дуже незаконний "бізнес".

У сухому залишку ми отримуємо ось таку дивну підтримку України з боку адміністрації Обами: підтримуємо, але не всіх, а тільки тих, хто з нами працює. І тримаємо їх на короткому повідку". І в цьому контексті, до речі, варто звернути увагу на обережні (поки що) заяви все тих же прихильників Трампа: "Тепер ми розуміємо, чому Обамі було ок, коли Путін забрав Крим, і чому він не направляв Порошенку військову допомогу".

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.