Метро на Виноградар – результат реформи децентралізації Порошенка – блогер

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 20.03.2019

Будівництво метро на Виноградар стало можливим завдяки реформі децентралізації, ініційованої президентом України Петром Порошенком.

Про це заявила блогер і політичний експерт Світлана Кушнір на своїй сторінці в Facebook.

«Запущена президентом реформа децентралізації за майже п’ять років набрала обертів і, можна так сказати, « вийшла на проектну потужність». Сьогоднішній старт будівництва метро на Виноградар в Києві – один з показників успішності цієї реформи. А присутність на запуску Петра Порошенка і Віталія Кличка – символ і приклад такої кооперації центральної і місцевої влади », – вважає експерт.

За її словами, децентралізація допомагає втілювати масштабні і амбітні проекти.

«Адже насправді такий масштабний проект (а мова йде про 11 млрд грн на 4 станції метро) Києву реалізувати самостійно дуже непросто. Особливо це складно в ситуації, коли кілька років війна гальмувала розвиток економіки. Саме для цього і потрібна децентралізація. Принцип її в числі іншого в тому, що в місцевих бюджетах залишається більше коштів, які громада сама вирішує, на що витрачати », – зазначила блогер.

Також вона привела в приклад інші великі інфраструктурні проекти столиці, за якими ведуться роботи в даний момент.

«Щоб пояснити, як вона працює, візьмемо для прикладу Київ. Три головних інфраструктурних проекти міста – це метро на Виноградар, Подільсько-Воскресенський міст і метро на Троєщину. Це досить затратні проекти, і по них держава активно допомагає столиці. У минулому році на метро на Виноградар з держбюджету виділили 2,5 млрд грн, в цьому – ще 1,5 млрд грн. Спільне фінансування йде і по інших проектах. У недалекому майбутньому буде результат – нові станції метро, ​​які розвантажать наземний транспорт і зменшать трафік.За таким же принципом, до речі, будується метро в Харкові, в Дніпрі», – пояснила Світлана Кушнір.

Вона нагадала, що українську реформу децентралізації визнали успішною не тільки у нас, але і у всьому світі.

«Думаю, що варто визнати: реформа децентралізації – одне з найуспішніших починань Порошенка. Поряд з церковною автокефалією, досягненнями в євроінтеграції, відродженням армії. Це, до речі, визнають і наші експерти, і зарубіжні партнери, і міжнародні інституції, такі як Рада Європи. А результати проведення цієї реформи на собі відчуваємо ми з вами», – підсумувала політичний експерт.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.