Ігор Побер: «Законопроект про мову повністю не розглянуть до виборів»

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 16.03.2019
Законопроект про українську мову як державну депутати Верховної Ради  точно не встигнуть повністю розглянути та ухвалити до виборів, впевнений нардеп від фракції БПП Ігор Побер.
 
За словами народного обранця, довкола цього законопроекту вже виникло багато суперечливих питань.  
 
– Україною поширюються чутки, що будуть діяти спеціальні інспектори, які нібито виловлюватимуть тих, хто говорить російською мовою, а потім їх вивозитимуть до Росії. Звісно, такого не буде.  А те, що до закону є понад дві тисячі правок, то це добре. Давайте відкриємо всі секрети і говоритимемо людям правду – до виборів цей законопроект повністю не розглянуть. Між першим і другим туром залишається один сесійний тиждень, але навіть за цей час депутати не встигнуть. Цей закон вже надзвичайно добре опрацьований. Після скандалів з Угорщиною його ледь не під мікроскопом розглядають, аби ненароком когось не образити, – пояснив Ігор  Побер.
 
Нагадаємо, що законопроект №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної ВРУ ухвалила у першому читанні ще 4 жовтня 2018 року. До другого читання подали понад 2 тисячі правок, які обговорюють вже майже місяць.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.