«Досі залишається загадкою, чому Гройсман не вніс за три роки кандидатуру Уляни Супрун на затвердження,» – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 10.02.2019
Народний депутат України Михайло Головко вважає, що заборона Уляні Супрун виконувати обов’язки Міністра охорони здоров’я, яка призвела до відсутності очільника ключової галузі, – це результат безвідповідальної політики, так званої коаліції та Уряду.

 – Ця вся ситуація пов’язана з банальною безвідповідальністю влади, тому що не було б цього інциденту, якби упродовж останніх 3-х років в уряді повноцінно сформували представників, тобто обрали міністрів. Адже на сьогоднішній день Уляна Супрун не є Міністром охорони здоров’я України, вона є першим заступником, яка виконувала обов’язки міністра. Також згадайте, що у нас немає Міністра аграрної політики, вакантна посада Міністра інформаційної політики, тобто наша держава позиціонує себе як країна і уряд «в.о». Зокрема, голова фонду держмайна – в.о. А яка відповідальність лежить на людині, яка виконує обов’язки?! Згідно із законом на це надається три місяці. Після відведеного часу Уляну Супрун мали би призначити на посаду. Відтак, виникає логічне запитання: «Чому Гройсман за три роки не вніс кандидатуру Уляни Супрун на затвердження у парламент?» –зазначив Михайло Головко.

Також нардеп розуміє, що відсутність міністра у ключовій галузі для України означає те, що на сьогодні нікому брати відповідальність за життя і здоров’я українців.

– Реформа у галузі медицини – це надання відповідних послуг, які відстоювала група народних депутатів, тобто це законопроект не є міністерським, він належить депутатам – це, по-перше. По-друге, охорона здоров’я – це не галузь, у якій можна проводити експерименти над людьми. А те, що у нас немає за нею затверджено міністра говорить лише про безвідповідальну політику так званої коаліції. Адже юридично ми не можемо побачити, хто входить в цю коаліцію БПП і «Народного фронту», тому що її дані є засекреченими. За те ми бачимо порушення, подвійні стандарти щодо Конституції,  регламенту, законів тощо. І коли парламент (так звана коаліція) не бере на себе відповідальність затвердити посаду Міністра охорони здоров’я, то це відображає їхнє ставлення до людей, тобто байдужість. Я вважаю, що це ключова галузь, яка відповідає за життя і здоров’я українців, і відповідна людина має бути погоджена і затверджена. Якщо вони не здатні ухвалити таке рішення, то не потрібно переводити стрілки на когось іншого, тому що ця ситуація виникла лише через їхню безвідповідальну політику, – обурився Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.