Нардеп з Тернопільщини звернувся до Прем’єра із вимогою створити ще один госпітальний округ в області (документ)

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 08.02.2019
Народний депутат із фракції БПП Микола Люшняк звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із вимогою розглянути питання створення Бучацького медичного округу на основі Бучацької ЦКРЛ, Золотопотіцької РКЛ, Монастириської ЦКРЛ та КУТРР «Золотниківська районна лікарня №2».
 
- Відповідно до розпорядження Кабміну «Про затвердження переліку та складу госпітальних округів Тернопільської області» Бучацький район включено до складу Чортківського госпітального округу, а Монастириський район та Золотниківську ОТГ – до Бережанського госпітального округу. Під час спільної сесії Монастириської та Бучацької районних рад депутати категорично не згідні з таким рішенням, яке, крім іншого, прийняте без обговорення місцевих рад та з порушенням процедури, - йдеться у зверненні нардепа.
 
Також в документі зазначено, що основною причиною такого бажання є те, що згідно Порядку створення госпітальних округів, час прибуття до багатопрофільних лікарень не повинен перевищувати години, а радіус зони обслуговування має становити 60 кілометрів за наявності доріг із твердим покриттям і може бути меншим. Саме тому створення окремого Бучацького госпітального округу, до складу якого увійдуть вище зазначені медичні заклади, а не приєднання районів та ОТГ до Чортківського та Бережанського госпітальних округів, відповідатиме Порядку створення госпітальних округів та дасть змогу максимально якісно та із 100% ККД надавати професійну вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу.
 
Більше того, Микола Люшняк у зверненні наголосив й на можливості виділення коштів із бюджету для завершення будівництва лікарняного комплексу у Монастириській, який готовий на 70%.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.