Версія для друку

Нардеп Михайло Головко став на захист освітян Збаражчини, яким не доплатили надбавку «за педагогічну престижність»

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 08.02.2019
У Збаразькому районі працівників освіти через безвідповідальність чиновників управління освіти молоді та спорту РДА залишили без встановленої законодавством надбавки «за престижність педагогічної праці» у розмірі 20 %.

Зважаючи на це, народний депутат України Михайло Головко подав депутатський запит щодо здійснення виплати цієї надбавки у повному обсязі.

Свободівець  зазначив, що свідомо, порушуючи усі нормативно-правові документи, освітянам виплатили лише 10 %, тобто вдвічі менше від встановленого розміру надбавки. Окрім того, за словами нардепа, у разі відсутності потрібних коштів, щоб легально зменшити розмір надбавки, необхідно повідомити про це не пізніше, як за два місяці відповідним наказом. Проте, цього збаразькі чиновники не зробили.

– До мене, як до народного депутата, звернулися працівники галузі освіти Збаразького району Тернопільської області. Освітяни ствердили, що у січні поточного року їм не виплатили встановленої законодавством надбавки «за престижність педагогічної праці» у розмірі 20 %. Відтак, я направив депутатський запит до керівництва держави з вимогою вжити нагальних заходів для виплати у повному обсязі надбавок збаразьким педагогам, – зазначив Михайло Головко.

До слова, це питання під контроль взяли збаразькі депутати-свободівці: Володимир Флінта, Тарас Дячун, Василь Оверко, Володимир Демчук, Михайло Синюта, які стежитимуть за дотриманням законності та справедливості в освітній галузі.