Нардеп з Тернопільщини прокоментував кримінальне провадження на Медведчука

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 07.02.2019
Чи не найголовнішою новиною, яка 5 лютого сколихнула усю Україну, стала інформація про відкриття кримінального провадження про можливу державну зраду та сепаратизм на Віктора Медведчука.
 
Нині її активно обговорюють у ЗМІ, своїми думками діляться як прості українці, так і журналісти, активісти, політологи, чиновники чи політики. Зокрема своїм баченням щодо розвитку подій у цій справі поділився і народний депутат, представник фракції БПП Ігор Побер.
На думку обранця, притягувати Медведчука та подібних проросійських політиків до відповідальності слід було одразу ж після Революції Гідності ще у 2014 році. Окрім того, Ігор Побер у тому, що цього не сталося раніше, вбачає вину й депутатів ВРУ.
 
- Наша провина, як депутатів Верховної Ради, полягає у тому, що тоді, коли після Майдану у 2014 році, ми прийшли до влади, не притягнули до відповідальності Медведчука, Бойка та їм подібних. Ми не проголосували відповідних законодавчих актів, які б передбачали такий механізм. Я добре пам’ятаю як вони після виборів зайшли в сесійну залу, хоча і набрали 10%, і як тихо там сиділи. Зараз пройшло 4 роки, вони шапку підняли, оперилися і вже навіть з кулаками пробують кидатися. На жаль, ми втратили той час, - зауважив політик.
 
Ігор Побер також наголосив, що на сьогоднішній день подальший розвиток подій у справі Медведчука залежить виключно від правоохоронців, які займатимуться провадженням.
 
- Генеральна прокуратура вчинила згідно чинного законодавства. До них звернувся представник «Народного фронту» Андрій Тетерук, а на звернення народного депутата потрібно відкривати кримінальне провадження, що власне і зробила прокуратура. На сьогоднішній день ми не знаємо, які докази є на Медведчука. Це вже справа Служби безпеки України. Все залежатиме від того, наскільки добре працюватимуть слідчі. Якщо «нариють» докази, тоді справу передадуть до суду, -пояснив Ігор Побер та продовжив: - виходячи з того, що Медведчук наговорив, дійсно зрозуміло наскільки професійним юристом він є, адже під час свого виступу він не закликав до воєнного перевороту, а сказав, щоб Верховна Рада проголосували та внесла зміни до Конституції. Він висловив свою політичну позицію і з цього справу не «зліплять». Можливо, на нього є багато компромату. Чи озвучить це СБУ – побачимо лише згодом. Чи справа ця затягнеться – звичайно. Згадайте скільки часу зайняла справа Януковича. Проте її довели до кінця і він зараз засуджений. Я вважаю, що якщо є докази, така сама доля чекає і Медведчука.
 
Нагадаємо, 5 лютого народний депутат України Андрій Тетерук звернувся до Генеральної прокуратури, працівники якої відкрили кримінальне провадження на Віктора Медведчука за статтями ч.1 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч.1 ст.111 КК України (Державна зрада). Матеріали передадуть до СБУ. Підставою для звернення народного депутата став виступ Віктора Медведчука під час зі’їзду партії «Опозиційна платформа – За життя» у Києві 29 січня. Тоді він заявив, що Донбасу необхідно надати автономію із утворенням власного парламенту і уряду, а відповідні нововведення – закипіти в Конституції України.
 
Як пояснили у Генпрокуратурі, Конституція визначає Україну як унітарну державу, а Росія, підтримуючи бойовиків на Донбасі, проводить агресивні дії. Враховуючи це, заклики до «автономного регіону» можуть сприяти підривній діяльності РФ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.