Версія для друку

«Патріотизм – це коли на крик наших бійців збігаються, а не розбігаються», - Руслан Кошулинський під час зустрічі з тернопільськими медиками

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 06.02.2019
В останній день січня Тернопільщину відвідав єдиний кандидат у Президенти України від об’єднаних націоналістичних сил – Руслан Кошулинський, який в рамках візиту зустрівся із працівниками Тернопільської комунальної міської лікарні №3.
 
Свободівець поділився із медиками своїм баченням досягнення перемоги в зоні проведення ООС, основними аспектами розвитку України, а також безпосередньо обговорив реалії, пов’язані із станом медицини та її реформуванням.
 
Зокрема, кандидат переконаний, що однією із найважливіших галузей, у яку першочергово потрібно спрямовувати кошти з державної казни – є військова.
 
- У нас дуже важкий і водночас потужний ворог. РФ – це ворог, який має ядерну зброю. Без переоснащення ЗСУ нічого не вийде. Я служив у 87-му на тій самій гарматі, на якій служив в 15-му. Все один в один. Нічого не змінилося. Військова наука говорить: «Не маєте сучасної зброї, будуть гинути ваші військовослужбовці. Маєте сучасну зброю, значно меншими будуть втрати». На превеликий жаль, в морській частині взагалі немає жодних поступок, - зауважив Руслан Кошулинський.
 
Також політик зазначив, що єдиною правильною формулою, яка допоможе перемогти та зберегти незалежність є об’єднання 4-х напрямків: військового, дипломатичного, економічно-санкційного та ідеологічного.
 
- Ми як країна повинні й навіть зобов’язані працювати саме в цих ключових напрямках. Оскільки так ми переможемо ворога. Мене запитують, чому під час воєнного стану депутати пішли у відпустку, Верховний головнокомандувач поїхав відпочивати на Мальдіви, а мер Львова з Фрідманом, який під санкціями, проводять «Alfa Jazz Fest»? То ми з ними фестивалимо чи воюємо? Знаєте, патріотизм – це коли на крик наших бійців збігаються, а не розбігаються. Допоки в кожного українця не буде спільної ідеї перемагати ворога та відстоювати свою свободу, доти нічого у нас не виходитиме. Ми повинні всі разом бути об’єднаними у цій ідеї, - пояснив свободівець.
 
Також під час хвилини запитань до Руслана Кошулинського, працівники 3 лікарні висловили своє занепокоєння станом медичної галузі в Україні та поцікавилися у кандидата, як саме повинна вона працювати для свого розвитку.
 
- Тернопіль чи не перше місто в Україні, яке застосувало муніципальне замовлення у медицині. Тому, ви унікальні в цьому питанні, адже можете діяти не лише за бюджетним кодексом, а й – за господарським. Чому це краще? Тому, що саме такий шлях дозволить обрати найоптимальніші та кращі способи лікування, які є необхідними саме у вашому регіоні. У таких взаєминах із місцевою владою й може розвиватися медицина. Тобто якщо фахівці кажуть управлінцям, що гарантують якість, управлінці повинні втілювати їхні пропозиції і виділяти на розвиток медичної галузі кошти, - наголосив Руслан Кошулинський.
 
До слова, в рамках свого візиту кандидат у президенти від націоналістів також побував і в КУТОР «Центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю»; Тернопільській комунальній міській лікарні №2; КП ТМР «Тернопільводоканал», а також – провів зустріч із громадою міста Бережани.