Версія для друку

«Українці повинні визначитись, чи ми воюємо з РФ, чи торгуємо», – кандидат у президенти Руслан Кошулинський

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 05.02.2019
Кандидат у Президенти України від об’єднаних націоналістичних сил Руслан Кошулинський завітав у Тернопіль. 

У рамках поїздки він поспілкувався із співробітниками КУТОР Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації дітей-інвалідів.

За словами націоналіста, українці заслуговують на свідомого очільника держави, який розумітиме усю суть становища країни та поверне країнам-партнерам довіру до нашої держави.

Руслан Кошулинський зауважив, що Україна одну із перших помилок зробила ще у 1994 році, коли відмовилася від ядерної зброї.

 Я не уявляю як треба було у 1994 році віддати найпотужнішу зброю світу, ядерну, за папірець, який нічого нам не гарантує. Взагалі не зобов’язує нікого і ні до чого, – зазначив Руслан Кошулинський.

Також кандидат у президенти не розуміє позиції теперішньої  української влади, яка продовжує «гнобити» репутацію України, дозволяючи країнам-сусідам займати виграшні місця.

– Я мав змогу зустрітися з представниками нової влади Америки. Спитав їх чому вони «ставлять» на поляків, адже штаб НАТО, усі військові дії зараз в Польщі. Вони кажуть, що ми, українці, зараз одна з найпотужніших армій в Європі, ми єдині, хто має пряме протистояння з Росією на суходолі, і Америка вчиться сьогодні у нас. Але для співпраці вони обрали Польщу, бо вона передбачувана і надійна, а ми – ні. Коли Америка накладає санкції на російських громадян-олігархів, втрачаючи чималі кошти, ми у той час продовжуємо з ними (росіянами – прим. авт.) торгівельні відносини, – обурився націоналіст.

Руслан Кошулинський розуміє, ба навіть поділяє позицію Америки, яка зараз не довіряє Україні.

– Америка не може нам довіритися, поки при владі олігархи, які дозволяють під час воєнного стану російським бізнесменам наживатися на території нашої держави. Наприклад, колишній віце-спікер Держдуми РФ Олександр  Бабаков  має у своїй власності 11 із 24 обленерго в Україні. У центрі Києва стоїть величезний торговий центр «Осеаn Plaza»  – його власник Аркадій Ротенберг – права рука Путіна, фірми якого будували Керченський міст. Поки ми воюємо,  вони торгують, заробляють на нашій території. Ті, чиї прізвища під санкціями в Америці, вільно займаються комерційною діяльністю у нашій із вами країні. І американці стежать за даними і розуміють усю ситуацію. Вони прямим текстом кажуть: «То чому ми, Америка, маємо втрачати гроші? Так ви воюєте чи торгуєте? Це у вас гібридна війна? Ви самі визначтеся, адже чому ми (Америка) повинні страждати, коли ви ненадійні партнери, бо не хочете нічого із цим вдіяти. Покажіть своє прагнення. У вас дипломатичні стосунки нерозірвані, та кордон відкритий», – пояснив Руслан Кошулинський.

Окрім економічної та політичної сторін існує, на думку Руслана Кошулинського, ще й інформаційне поле впливу на українців, яке теж потрібно регламентувати відповідними законами.

 – Дорогою до вас я увімкнув радіо ФМ-ку, щоб послухати у дорозі і почув таке: «радіо Новоросії». І це на 5 році війни. Такі «агресорські» хвилі спокійно ловить також на території нашої Донецької області. Мав зустріч з міською владою, зокрема з головою та начальником управління освіти.  Молода паночка сказала, що у її  бабці вийшов з ладу телевізор, то вона тиждень слухала ФМ-ки. Через декілька днів старенька заявила, що потрібно все заховати, бо воєнні прийдуть і «всьо позабірают». За тиждень так виїдає мізки. Це інформаційна війна проти нас, українців, яку ми ковтаємо наче воду. Ми повинні негайно змінювати нашу позицію, свободівці ще у 2013 році зареєстрували Антиолігархічний пакет документів, у якому є пропозиції щодо подальшої діяльності українського уряду в умовах економічної, політичної та інформаційної заангажованості, – підкреслив націоналіст.