Версія для друку

«Кожен із кандидатів у президенти має офшори, проте апелює лише популістичними заявами», - Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 04.02.2019
В Україні активно триває передвиборча кампанія та реєстрація кандидатів у президенти.
 
На думку народного депутата з Тернопільщини Ігоря Побера, кожен із політиків, який балотуватиметься на пост глави держави, у намаганнях завоювати якомога більшу частину електорату займається популізмом. Як зазначає нардеп, українцям варто не вірити заявам кандидатів, натомість – краще аналізувати їхню реальну діяльність за останні роки.
 
- Зараз всі активно "налітають" із критикою на представників діючої влади. У наших людей якісь дивні уявлення: якщо ти президент чи народний депутат, то обов’язково маєш яхту, дорогу автівку і декілька мільйонів на офшорах. Проте, це ж не стосується кожного політика. Гадаю, зараз усі кандидати на пост глави держави апелюють до народу із проханнями допомогти їм скласти програму; критикують нинішню владу, мовляв гляньте, яка вона погана; в груди б’ються, що вони найчесніші, найбідніші та за народ…На ділі кожен із них має офшорні рахунки або бізнес в Росії. І люди їм вірять, замість того, аби проаналізувати не пусті популістичні заклики, а реальну діяльність кандидата. Люди вірять словам. Тут ще зауважу, що мова не іде про технічних кандидатів, за яких проголосують куми-свати-мами. Ось, наприклад, як з’ясувалося, Зеленський має кіностудію в Росії, Юлія Тимошенко – мільйонні офшорні рахунки. Таких прикладів чимало, - зауважує депутат ВРУ.
 
Ігор Побер також пояснив, що заяви про зниження тарифів, здешевлення цін та ріст зарплат і пенсій, про які обіцяють кандидати у президенти, в сьогоднішніх реаліях – поки що неможливі:
 
- У мене є мама, яка пропрацювала 42 роки медсестрою і зараз отримує пенсію у розмірі близько півтори тисячі гривень. І я, як ніхто інший, розумію цю проблему. Однак варто зауважити, що такі наші реалії. Переконаний, що кожен свідомий український політик чи чиновник хоче того, про що обіцяють і зараз розпинаються кандидати на пост президента: зниження комунальних послуг, підвищення пенсій і заробітних плат тощо. На жаль, сьогодні ми повинні віддавати зовнішні борги, які набрали попередники; у нас в країні війна з сусідом-агресором. Це наші невтішні реалії, яким ми спільно маємо протистояти. Кожна сім’я має свій певний бюджет, так само і країна його має. Я впевнений, що з часом він дозволить реалізувати соціальні програми для кращого життя. Проте сьогодні заклики кандидатів про це – лише популізм, - наголосив Ігор Побер.