Версія для друку

Ігор Побер: «У системі надання субсидій таки треба навести лад»

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 01.02.2019
Нещодавно уряд схвалив нові правила надання житлових субсидій населенню. Так, з січня 2019 року почнеться й процес їх монетизації — виплати у грошовій формі.
На думку народного депутата від фракції БПП Ігоря Побера, необхідно справді ретельно перевіряти субсидіантів, адже серед них є багато тих, кому ця соціальна допомога не зовсім потрібна.
 
– Деякі громадяни отримують субсидію незрозуміло для чого, бо їхні статки цілком дозволяють оплатити все самостійно. Вони можуть навіть займатись підприємницькою діяльністю, зареєстрованою на когось іншого, а при цьому сім’я отримує допомогу від держави. У цій системі таки треба нарешті навести лад. У першу чергу, субсидія потрібна незахищеним верствам населення, а не багатіям. Для цього потрібно створити окрему штатну одиницю при управліннях, міських радах, яка б стежила за законністю права субсидіанта на грошову допомогу, – пояснив Ігор Побер.
 
До слова, міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що наразі субсидії від держави отримують орієнтовно 4 мільйони українських сімей.