Ігор Побер: «Вибори це - свято і жодні підкупи сильно не вплинуть на їхній результат»

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 24.01.2019
Вже 31 березня 2019 року тисячі українців здійснюватимуть народне волевиявлення шляхом голосування на чергових президентських виборах, а поки ж - у розпалі реєстрація кандидатів та передвиборча кампанія.
 
Депутат Верховної Ради України з фракції БПП Ігор Побер переконаний, що цьогорічні президентські вибори будуть найбільш брудними, а кандидати не нехтуватимуть усіма можливими способами завоювати якомога більше електорату, включаючи й підкуп виборців. Разом з тим, такі протизаконні методи, на думку нардепа, сильно не вплинуть на результат волевиявлення українців.
 
- Поки у нас не буде кримінальної відповідальності за підкуп виборців, він продовжуватиметься під час кожної виборчої кампанії. Але я не вважаю, що це особливо вплине на вибір президента. Максимум, що можна сфальсифікувати – це 3%. Хіба вибори відбуваються до місцевих рад, тобто є локальними. Однак коли мова іде про президентські чи парламентські вибори, то неможливо масово скупити голоси виборців. А між першим і другим туром залишається так мало часу, що нечесним кандидатам неможливо створити «сітку», - пояснив Ігор Побер та наголосив: - хочу підсумувати. Вибори – це свято. Всі збираються, ідуть до своєї дільниці, голосують. Я знаю, що у нас народ прекрасний, розумний і зробить дійсно виважений і мудрий вибір. Що би не робилося, хто б кого не підкупляв, не «засівав», але українці зроблять правильний вибір. Вони не перетворять Україну на «Лігу сміху» тощо.
 
Нагадаємо, до 4 лютого кандидати зможуть висуватися у президенти, а закінчення їхньої реєстрації завершиться 9 лютого. Результати ж першого туру оголосять не пізніше 10 квітня 2019 року. Дата ймовірного другого туру президентських виборів – 21 квітня 2019 року. А оголошення його результатів відбудеться не пізніше 1 травня цього року.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.