«Якщо Бойко так переживає за тарифи, краще б повернув кошти за свої вишки» - Ігор Побер про «тарифні питання»

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 22.01.2019
Народний депутат від БПП з Тернопільщини Ігор Побер в ефірі «Вечірнього прайму» на телеканалі «112 Україна» розкритикував заяви опозиційних сил про те, що саме парламент повинен розглядати та регулювати «тарифні питання».
 
Так, більшість опозиціонерів переконані, що ситуація, яка склалася із тарифами, потребує втручання вищого законодавчого органу
- ВРУ, оскільки виконавчий не справляється зі своїми обов’язками. Такої думки дотримується і Юрій Бойко. Зокрема він заявив, що вся країна потерпає від «космічних тарифів».
 
На думку ж Ігоря Побера, парламент в першу чергу повинен займатися законодавчою діяльністю, а не виконувати роботу, яка входить в обов’язки виконавчих органів.
 
- Кандидати у президенти будуть «мусолити» цю тему. І ми всі це знаємо. Тим більше, що багато хто вже говорить, що вибори виграє той кандидат, який пообіцяє ще й доплачувати за газ. А пан Бойко, якщо так «турбується» за газ і за тарифи, можливо, краще б повернув державі кошти за свої вишки, на яких він дуже добре нажився. Адже ті кошти можна було б використати і тарифи такими б не були. Він лише про них говорить і дуже «піклується» про народ. По-друге, як правильно підмітив колега Борислав Розенблат, займатися тарифами – не робота парламенту. Для цього є спеціальні органи, які цим питанням займаються, які встановлюють ціни на газ, на воду, на електроенергію. Парламент – це законодавчий орган, - пояснив Ігор Побер.
 
Нагадаємо, що в березні 2011 року, коли Юрій Бойко займав посаду міністра палива і енергетики, а також курував «Нафтогазом» та його дочірніми компаніями, зокрема і «Чорноморнафтогазом», останнє придбало дві бурові установки загальною вартістю у 800 мільйонів доларів. Продали вишки фейкові британська та латвійська фірми, які нібито «виграли» тендер. Як згодом з’ясувалося, ці компанії «накрутили» вартість двох вишок на 150 та 180 мільйонів доларів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.