«Будь-яка готівка перед виборами – очевидна спроба вплинути на електорат», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 18.01.2019
Від березня 2019 року українці почнуть отримувати субсидії готівкою, проте народний депутат України Михайло Головко вважає, що це – черговий підкуп виборців.

Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що експеримент готівкового механізму субсидіювання потрібен для того, щоб обрати більш ефективний варіант допомоги населенню в оплаті тарифів.

Однак Михайло Головко впевнений, що це чистої води підкуп виборців, які не до кінця розуміють дію цього нововведення.

  – Тема тарифів – болюча для людей, тому кандидати у президенти будуть на ній спекулювати. Проте потрібні не розмови і спекуляція, а реальні кроки. Я вже говорив про те, що ціна на газ нічим не обґрунтована. Українцям важко, адже більшу частину свого прибутку вони витрачають на оплату комунальних послуг. Я вважаю, що ми можемо вирішити питання із тарифами, але не перед виборами, а згодом посилаючись на реальний законопроект. До речі, ВО «Свобода» запропонувало цілий пакет таки відповідних законопроектів, у тому числі і про енергоефективність, видобуток. Адже кошти із субсидій отримують не для людей, а олігархи для себе, переводячи їх на свої підприємства, такі як обленерго тощо, – пояснює нардеп.

Свободівець наголошує на тому, що влада могла давно зробити відповідні кроки, щоб допомогти населенню, проте для неї такий розклад є невигідним.

– ВО «Свобода» пропонувала зменшити споживання газу, запустивши програму енергоефективності, збільшити видобуток природного газу і це все можна зробити, що нам влада і обіцяла. Проте пройшло чотири, п’ять років і ми цього не побачили. Мабуть, їм невигідно, адже, наприклад, Коболєву, «на руку» закуповувати у десятків посередників фірм у Європі, які «продають російський газ». Пам’ятаєте, як нам розказували, що ми в Росії газу не купуємо, а виявляється, що тільки Росія зменшила подачу газу до Європи, як одразу почалися українцям агітувати «прикрути», тобто черговий міф розвіявся. Замість того, щоб робити нашу державу енергетично незалежною, щоб ми не залежали від Москви, щоб нам не диктували тарифи потрібно просто забезпечити населення, розробити програму кредитування будинків, їх утеплення. Якщо це все справді впроваджувати, то питання тарифів будуть зняті. Свободівці давно пропонують шлях подолання «тарифного» питання, зокрема наш кандидат у президенти Руслан Кошулинський неодноразово на цьому наголошував, – зазначив Михайло Головко.

Готівкова субсидія, на думку нардепа, може зіграти із платниками послуг поганий жарт.

 – При утвердженні грошової субсидії з’являється наступне – якщо людина не розрахується тими коштами, то буде великий борг споживачів перед постачальниками газу. Відповідно система входитиме у банкрутство. Наслідок такий – тарифи автоматично зростатимуть і це падатиме на плечі тих людей, які не матимуть субсидії. У першу чергу на просте населення, яке працює вчителями, лікарями. Наступний аспект полягає у тому, що людина захоче зекономити, заплатити менше, проте потім їй віднімуть цю суму і вона отримає набагато меншу субсидію, у висновку – не отримає  ні належного тепла, ні грошей. Такий готівковий експеримент – це пряме втручання у вибори, підкуп електорату. А якщо це не так, то нехай ці правила вступають у дію з наступного опалювального сезону, а не перед виборами у березні. Тоді це більше буде схоже на фінансову допомогу від влади, – наголосив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.