Ігор Побер: «Україна може обійтись без кредитів від МВФ, але не зараз»

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 26.12.2018
У п’ятницю, 21 грудня, Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом.
 
Як повідомили у прес-центрі Національного банку України, завдяки надходженню на суму 1 млрд спеціальних прав запозичень (близько 1,4 млрд дол. США) від Фонду міжнародні резерви України зросли до 20,1 млрд доларів США станом на 21 грудня 2018 року.
 
Народний депутат від БПП Ігор Побер вважає, що Україна може обійтись без кредитів, але не зараз. Про це він заявив у прямому ефірі каналу «112 Україна».
 
– Звичайно, наша держава могла б обійтися без кредиту від МВФ, але зараз це неможливо. Якби ми не отримали цих коштів, то проблеми були б великі. Я навіть не говорю про курс долара. Треба казати правду і не «посипати голову попелом». В нас не вистачило б грошей навіть на пенсії та зарплати. Я не хочу критикувати попередню владу, але ми всі пам`ятаємо скільки боргів вона набрала. Сьогодні ця сума сягає 50-ти мільярдів доларів, які потрібно вже віддавати, – прокоментував Ігор Побер.
 
Також нардеп зауважив, що ситуація з ціною долара на ринку стабілізувалась.
 
– Я не знаю, чи долар ще більше буде дешевшати, але ситуація вже стабілізувалась. Дуже багато людей зараз приїжджає з заробітків на новорічні та різдвяні свята. Усі вони звичайно привозять іноземну валюту і, напевно, насичення на нелегальному ринку значне. Якщо Національний банк проведе правильну монетарну політику, то все буде добре, – додав Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.