Порошенко зміцнює держбезпеку, створюючи незалежну церкву в Україні, – експерт

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 24.12.2018

Скандал навколо Ризького митрополита і глави Латвійської православної церкви (знаходиться в управлінні Московського патріархату) Олександра Кудряшова в черговий раз доводить, що президент Петро Порошенко мав рацію в питанні необхідності створення незалежної української церкви.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Олексій Голобуцький.

«Створення незалежної української церкви, яким так активно займається президент Порошенко, – це питання не тільки релігії, а й державної безпеки. Кілька днів тому Латвія відкрила архіви КДБ, в яких містилася картотека агентів, резидентів і явочних квартир. Серед них опинився і Олександр Кудряшов, який нині очолює православну церкву Московського патріархату в Латвії », – написав Голобуцький.

За його словами, Олександра Кудряшова КДБ завербував ще в 1982 році. На думку політолога, навряд чи Кудряшова ставили перед  вибором «стукати» або «отримати вишку» – швидше за все це була особиста ініціатива.

«В принципі, давно вже не секрет, що в СРСР церква стала фактично відділом КДБ, і священики справно і регулярно носили туди доноси на своїх прихожан. За чверть століття з розпаду Союзу ситуація не особливо змінилася – тепер ці ж священики ходять в російське ФСБ. І в цьому вся суть Московського патріархату: під православними атрибутами ховається безліч «гебешників», стукачів і шпигунів. Вони готові стукати будь-яким господарям: старим радянським або нинішнім російським. Мабуть, без цього жити вони просто не можуть », – вважає експерт.

Це одна з причин, чому Україні дійсно необхідна власна незалежна православна церква. Як зазначив політолог, «українська  церква повинна бути без стукачів і любителів « русского мира ».

«І саме тому я підтримую пропозицію Порошенка створити свою церкву – незалежну українську церкву – і врешті-решт покінчити з « феесбешниками » в рясах, які займаються тільки доносами і пропагандою», – підсумував Олексій Голобуцький.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.