"Україна здобула перемоги на світовій арені - США і Константинополь підтримали Порошенка", - Голобуцький

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 08.12.2018

На цьому тижні президент України Петро Порошенко здобув дві великі перемоги на міжнародній арені - отримав підтримку США в питанні введення воєнного стану і підтримку Константинополя в зв'язку зі створенням української автокефальної церкви.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив експерт Олександр Голобуцький.

- На цьому тижні представник Державного департаменту США Курт Волкер заявив, що США підтримують рішення президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану у відповідь на агресію Росії в Керченській протоці. Судячи з усього, така реакція Вашингтона зумовлена ​​тим, що американська розвідка була в курсі підготовлюваного вторгнення військ РФ на нашу територію , - пише експерт.

За його словами, оперативна реакція президента на провокації в Азовському морі і привернення уваги до цього інциденту всієї світової громадськості зруйнували плани Путіна і дали йому зрозуміти, що США і Євросоюз, як і раніше на стороні України.

- Друга перемога - це підтримка Константинополя. Вчора було опубліковано лист вселенського патріарха Варфоломія про позбавлення предстоятеля УПЦ МП Онуфрія титулу митрополита Київського. Україна вперше за 350 років впритул підійшла до створення своєї автокефальної церкви, - вважає блогер.

Олександр Голобуцький стверджує, що багато років священики Московського патріархату займалися в Україні "промиванням мізків" і "банальним шпигунством на користь Росії".

- Історична подія для нашої держави - створення власної церкви - вже практично відбулося, і це заслуга системної роботи президента в цьому напрямку. Україна скидає останні кайдани, якими нас намагалися притягти назад до Московії. І це безумовна перемога", - підсумував експерт.

Нагадаємо, за кілька днів до ескалації в Азовському морі в соціальній мережі LinkedIn було опубліковано оголошення про найм військових перекладачів США для "роботи" в Україні.

Джерело.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.