«Коли визволять українських моряків – знає лише Путін», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 04.12.2018
Ще 25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці захопили 3 українські кораблі та відкрили вогонь по них. Відтак, підконтрольні Кремлю суди у Криму арештували українських моряків.
 
На думку народного депутата від фракції БПП Ігоря Побера, до конфлікту з РФ Україна має залучити міжнародних партнерів, аби визволити своїх військовополонених.
 
– Я не можу похвалитись великою обізнаністю у сфері міжнародного права, але вважаю, що для визволення наших моряків потрібно провести переговори у нормандському форматі на рівні президентів країн чи міністрів закордонних справ. Говорити про те, коли визволять українських військовополонених – те саме, що гадати на кавовій гущі. Ніхто не знає, що твориться у голові Путіна. Все залежить не від російських судів, а лише від нього, пояснив Ігор Побер.
 
За словами нардепа, Європа, звісно, заступиться за Україну, але, що стосується Німеччини та Франції, то тут є свої аспекти.
 
– Значну роль у цій ситуації відіграє «Північний потік». Пані Меркель є заручником свого великого бізнесу і, відверто кажучи, зацікавлена у співпраці з Росією. Попри це, я думаю, що канцлер Німеччини Ангела Меркель та Президент Франції Емманюель Макрон все-таки покажуть свою чітку позицію та введуть санкції проти РФ, – додав Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.