«Без кредиту МВФ нам не вистачило б коштів на виплату зарплат до кінця року», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 27.11.2018
О 5 ранку 23 листопада, Верховна Рада Україна таки повністю ухвалила Державний бюджет на 2019 рік. «За» проголосували 240 нардепів, «проти» - 28, утримались - 22, не голосували - 19.
 
На думку народного депутата з Тернопільщини Ігоря Побера, новий рік буде складним для України у фінансовому плані, адже потрібно віддати велику кількість боргів.
 
– На сьогодні в нас ріст ВВП становить орієнтовно 3 %. Наступного року важко буде втримати навіть цей показник. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заклав у бюджеті підняття мінімальної заробітної плати на стільки, на скільки взагалі можливо «вижати» з бюджету. Звичайно, це не така сума, яку пропонує Радикальна партія. Вони хочуть підняти «мінімалку» до 6-ти тисяч. Це потягне за собою інфляцію та падіння курсу долара. Взагалі бюджет на 2019-ий рік є справді збалансованим, особливо для країни, котра знаходиться у стані конфлікту чи навіть, як не прикро, у можливому стані війни. Окрім цього, держбюджет прийнятий вчасно, а це важливо для економіки, – пояснив Ігор Побер.
 
Також нардеп зауважив, що без кредиту МВФ до кінця року не вистачило б коштів для заробітних плат.
 
– Якщо ми б не взяли цих 2 мільярдів доларів, які нам обіцяє МВФ, то, напевне, не вистачило б коштів до кінця закрити цей поточний рік. Завдяки цій сумі буде можливість до кінця року виплатити усі зарплати, – додав Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.