Ігор Побер: «Треба ухвалити такі закони, які б стимулювали розвиток автомобільної промисловості в Україні»

Опубліковано в Політика Автор  26.11.2018
На початку листопада депутати Верховної Ради проголосували за законопроекти № 8487 та № 8488, які передбачають зменшення вартості розмитнення в Україні автомобілів на європейській реєстрації.
 
Однак, таке рішення «євробляхарів» не задовольнило. Вони продовжують страйкувати, бо, за їхніми словами, документи ухвалили без внесення правок активістів.
 
На думку народного депутата від фракції БПП Ігоря Побера, в Україні треба створити такі закони, які б стимулювали розвиток автопромисловості.
 
– Проблема полягає в тому, що нам треба створити такі закони, які б стимулювали розвиток автомобільної промисловості в Україні. Гарний приклад – Таїланд. Всі думають, що ця країна живе від туризму. Насправді, дохід від цієї галузі становить там приблизно 13 %. Основні кошти йдуть від автопрому. У Таїланді є заводи, де збирають японські, французькі, італійські автомобілі відомих брендів. Окрім цього, кредитування – нульове. Практично кожен громадянин цієї країни може придбати авто у межах 20-ти тисяч доларів. А от розмитнення «Мерседесів» чи «BMW» там вартує – 250 %. Такі машини у Таїланді можуть дозволити собі лише мільярдери, – пояснив Ігор Побер.
 
Окрім цього, нардеп висловив свою думку щодо політичної складової діяльності активістів «АвтоЄвроСили».
 
– Що стосується «євробляхарів» як політичної сили, то вже скоро будтуь  вибори, от тоді й ми побачимо звідки ці люди «випливуть». От наприклад, очільник громадської організації «АвтоЄвроСила» спалив свій «Range Rover», який немало вартує. Чому йому не шкода 15-20 тисяч доларів?! – підкреслив Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.