Пам’ятаймо про новітніх Героїв, і завжди молімося за тих, хто захищає Україну! - голова облради Віктор Овчарук

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 21.11.2018
21 листопада – день Гідності та Свободи. Свято в Україні, що відзначається на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Шановні краяни!

Сьогодні, 21 листопада, - винятковий день. Це свято перемоги над диктатурою, свято сили духу та беззастережної, безстрашної,  самовідданої боротьби за право жити у справді незалежній, вільній, цивілізованій, демократичній державі. У ХХІ столітті  українці не один раз доводили усьому світові, що вони готові покласти на вівтар свободи та волі свої життя, що готові до борні за відродження нації та право жити у тій Україні,  яку вимріяли і за яку боролися не одні покоління.

Нині ми вшановуємо буремні події двох революцій, які вивели людей на майдани, під час яких наш народ  продемонстрував власну гідність та нескореність.  На жаль, революція 2013-2014 років стала важким іспитом – понад сто світлих душ відійшли у засвіти, мужньо відстоюючи шлях до свободи й верховенства права, захисту демократичних цінностей.

Завжди пам’ятаймо про Героїв Небесної Сотні.

Боротьба за незалежність триває і сьогодні. Не зміг прийняти бажання українського народу жити у власній хаті за власними правилами та законами північний сусід.  У неоголошеній війні на Донбасі загинули тисячі мужніх, славних синів та дочок України, серед яких і наші земляки. І нині  тисячі вояків мужньо стримують ворога, захищаючи рідну землю від бандитського чобота.

Пам’ятаймо  про новітніх Героїв, і завжди молімося за тих, хто захищає Україну.

Та навіть у цих складних умовах наша держава йде вперед, пам’ятаючи вимоги  Революції Гідності.  Вагомі успіхи має адміністративно-територіальна реформа, завдяки якій центр влади перенісся в об’єднані територіальні громади, які самі  визначають шляхи свого розвитку та розпоряджаються коштами. Відкриваються нові центри адміністративних послуг, медичні амбулаторії, ремонтуються школи та садочки, відновлюються дороги. Наша держава стає все більш привабливою для інвесторів та розвитку бізнесу. Попереду ще ряд важливих реформ, які, без сумніву, усе більше наближатимуть нашу державу до європейських стандартів та умов життя. Так, важко, негладко, але крок за кроком  поступ триває. І це визнає увесь світ.

Від щирого серця бажаю усім нам непохитної віри у те, що зуміємо спільно перебороти труднощі і працюватимемо як єдиний великий народ на благо розквіту рідної України в ім’я щасливого майбутнього!

Мирного неба усім нам!

Слава Україні. Героям слава!

Голова Тернопільської обласної ради  Віктор Овчарук

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.