Віктор Овчарук привітав архієпископа Нестора з тезоіменинами

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 10.11.2018
Сьогодні, в День української писемності та мови, у державі також вшановують Преподобного Нестора, який, будучи ченцем Києво-Печерського монастиря, прославився як перший український літописець.

Сучасним взірцем церковного ієрарха є архієпископ Тернопільський та Кременецький Нестор, адже здійснює вагомий особистий внесок у духовне і культурне життя Тернопілля. Нагоду побувати на святковому богослужінні та привітати Владику особисто мали представники Тернопільської єпархії, влади та громадськості.

Зі словами привітань звернувся до архієпископа голова обласної ради Віктор Овчарук.

– Преподобний Нестор славив і возвеличував Бога «в тілі своїм і в душі своїй». Справою життя його стала книжна справа, складання літописів. «Велика буває користь від учення книжного, — говорив він, — книги наказують і вчать нас шляху до розкаяння, бо від книжних слів набираємося мудрості й стриманості… Той, хто читає книги, бесідує з Богом або святими мужами». Ці слова достойника Божого дійшли до нас. Так само, Ви несете Божу мудрість вірянам нашого краю. У складні часи ворожої агресії плекаєте душі наших краян, не даєте зневіритись, впасти у відчай. Велике спасибі Вам, що розвиваєте Церкву на Тернопіллі, що наполегливо працюєте на впровадження, утвердження та поглиблення в Українській армії, Національній гвардії чину капеланів як духової підтримки, очищення та отримання Божого благословення для наших захисників України! Від усієї громади дякую Вам за те, що докладаєте усіх зусиль до створення Єдиної Помісної Автокефальної Української Православної Церкви. Ця подія насправді стане вікопомною, історичною. Низький уклін Вам, що наближаєте її. Вірю, що завдяки і Вашій самовідданій праці ми, об’єднані, усім миром вже у скорому часі зможемо знести свою спільну молитву до Божого престолу, – зазначив Віктор Овчарук.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.