Версія для друку

Депутат облради від УКРОПу гостро прокоментував здорожчання громадського транспорту у Тернополі

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 31.10.2018
Нещодавно у міській раді Тернополя прийняли рішення про підвищення цін на проїзд у громадському транспорті до 9 гривень – у маршрутках та 8 гривень – у тролейбусах для тих, у кого не буде «Файної картки».
 
І хоч таке рішення вступить у дію з 1 листопад, воно вже встигло здійняти шквал обурення та невдоволення як серед жителів Тернополя та Тернопільської області, так і серед місцевих чиновників та політиків.
 
Зокрема, голова фракції «Українського об’єднання патріотів - УКРОП» у Тернопільській обласній раді Андрій Цибульський вже встиг прокоментувати підняття тарифу у громадському транспорті та назвав рішення виконавчого комітету міської ради – недолугим.
 
- Переконаний, що таке рішення – недолуге та нічим серйозно необґрунтоване. Відомо, що у Тернополі, так само як і в області, рівень зарплат один із найнижчих по Україні. Звідки людям брати такі кошти для щоденного користування тими ж маршрутками чи тролейбусами? Якщо порахувати два проїзди туди-назад кожного дня, то в місяць тернополянам без «Файної картки» доведеться платити щонайменше 400-500 гривень. Як на мене, це абсурдно. Крім того, вже впродовж тривалого часу жителі та гості нашого міста скаржаться на незадовільний стан, а деколи навіть і аварійний, транспорту. Ненормально платити 9 гривень і їхати в побитій маршрутці, де може не бути вікон, двері не зачиняються, а в підлозі - діра. Це зневага до тернополян, які й так сплачують податки. Якщо взяти для прикладу Європу, там усі визнають, що громадський транспорт – неприбутковий, однак, він завжди повинен бути недорогим і в належному стані для зручності та обслуговування громадськості, яка сплачує податки. Та навіть далеко іти не потрібно - візьмемо сусідні з Тернопільською області. У Івано-Франківську, Львові, Хмельницькому, Рівному чи Чернівцях вартість проїзду в громадському транспорті не перевищує 5-ти гривень. Таке рішення вкотре демонструє не лише ставлення мерії до тернополян та гостей міста, а й те, що міська влада лобіює ті рішення, які вигідні групці підприємців та перевізників, - обурюється укропівець.
 
Нагадаємо, з 1 листопада вартість проїзду у тролейбусах становитиме 5 гривень для мешканців, які скористаються персоніфікованою «Карткою тернополянина», 6 гривень при сплаті неперсоніфікованим електронним проїзним квитком або безконтактною банківською карткою та 8 гривень -  при готівковому розрахунку. У маршрутках - 6, 7 та 9 гривень відповідно.